Efter choknederlaget til Island har de danske verdensmestre kniven for struben og skal have mindst ét point og helst vinde over Ungarn i aften.

Oddsene er dog også derefter på dansk sejr, så det er ikke i den retning, der kigges i forhold til at forrente sine penge på aftenens kamp. Til gengæld bør det være muligt at hente lidt værdi på, at vi får mange mål at se i kampen.

Den første kamp mod Island afslørede tydeligt, hvor de danske problemer er. Under normale omstændigheder bør 30 mål være nok mod Island, men det danske forsvar fungerede ikke, og der var heller ikke meget hjælp fra de danske målmænd.

Her er det et problem, at Niklas Landin i målet har døjet med sygdom op til slutrunden og var plaget af det i første kamp, som dog blev kort for hans vedkommende på grund af et rødt kort. Spørgsmålet er, om han er kommet helt ovenpå, for Jannick Green så ikke skarp ud i premieren.

Bendeguz Boka og Ungarn kan godt få scoret en del mål i aften mod Danmark.
Bendeguz Boka og Ungarn kan godt få scoret en del mål i aften mod Danmark. Foto: TT NEWS AGENCY
Vis mere

Modsat imponerede det danske angrebsspil, og denne gang skal man endda op imod en svagere modstander. Ungarn er nemlig langt fra topniveauet i og med, at profiler som Mate Lekai og Richard Bodo mangler, og ikonet Laszlo Nagy indstillede karrieren sidste år.

De lagde fra land ved at slå Rusland 26-25 i en rodet håndboldkamp, hvor målmand Roland Meier leverede afgørende redninger – det taler lidt imod dette spil. Det samme gør de to holds indbyrdes kamp ved VM, hvor der blot kom 47 mål, men det formodede kampbillede bør tale den anden vej.

Det må være et dansk hold, der kommer blæsende ud til denne kamp, og kommer danskerne først foran med nogle mål, som de fleste forventer, er Ungarn nødt til at satse på hurtige angreb, og så kan antallet af mål stige meget hurtigt.

Nok gik kampen mod danskerne ved sidste VM under denne mållinje, men kampene mod de øvrige klassehold Qatar, Sverige og Norge gik alle over denne mållinje, og at der var så få mål i Ungarns åbningskamp, skal mere ses i lyset af modstanderen end Ungarns kvaliteter.

Kan det danske angreb holde bare nogenlunde samme niveau som mod Island, skal vi i hvert fald have fat i et fint spil på mindst 55 mål i kampen.

Danmark-Ungarn
Over 54,5 mål i kampen – odds 1,84 hos NordicBet
Spilstop mandag klokken 20.30.