De danske håndboldherrer spiller 24-24 mod Ungarn og kan ikke længere selv afgøre, om de kommer videre ved EM.

Dermed kan danskerne ikke selv afgøre, om de går videre til mellemrunden.

Det kræver, at Ungarn taber til Island, mens Danmark skal vinde med mindst to mål over Rusland for at være sikker på at gå videre. Og efter kampen pointerede Nikolaj Jacbosen over for TV 2, at frygten for at ryge ud fyldte for meget.

»Jeg tror, at man kunne se kampens betydning på vores spil. Det blev nervøst, og vi lavede mange fejl. Vi var ikke konsekvente, selv om vi spillede os til mange chancer. Især i første halvleg. Vi leverede ikke som hold,« sagde Jacobsen til TV 2.

Rasmus Lauge under EM kampen mellem Danmark-Ungarn i Malmø Arena mandag den 13. januar 2020.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Rasmus Lauge under EM kampen mellem Danmark-Ungarn i Malmø Arena mandag den 13. januar 2020.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Danskerne gik ind til opgøret i Malmö Arena med kniven for struben. Island havde tidligere mandag slået Rusland, og dermed skulle Danmark bruge point mod Ungarn.Det var tydeligt fra kampens start, at der var nogle nerver, der skulle rystes af.

Nervøsiteten skinnede i gennem hos de fleste danske spillere, der brændte et hav af store chancer, lavede fejlafleveringer og generelt virkede frustrerede og modløse.

Danmarks normale topspillere Mikkel Hansen og Rasmus Lauge kunne slet ikke få spillet til at fungere, og samtidig havde ungarerne flere gode præstationer og fine kontramål, der fik de mange fremmødte danske tilskuere til at tie.

Kun nogle fine redninger af anfører Niklas Landin i det danske mål holdt danskerne inde i kampen i første halvleg, hvor Ungarn undervejs var foran 10-6.

EM herrehåndbold gruppe E: Danmark - Ungarn i Malmø Arena i Sverige, mandag den 13 januar 2020
EM herrehåndbold gruppe E: Danmark - Ungarn i Malmø Arena i Sverige, mandag den 13 januar 2020 Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Danmark kom tilbage, og var helt oppe på siden af ungarerne ved 11-11.

Men et par hurtige ungarske mål - det ene et halvt sekund før pausesignalet - betød, at landstræner Nikolaj Jacobsen kunne tage sine spillere med ud til en alvorlig snak i omklædningsrummet bagud med 11-13.

Det så dog ikke ud til at have hjulpet specielt meget. De mange fejl fortsatte, og de danske VM-stjerner fra januar sidste år var slet ikke til at genkende.

Igen var det Landin i målet, der sørgede for, at danskerne ikke sakkede for langt bagud.

Magnus Bramming var forrygende spillende mod Ungarn.
Magnus Bramming var forrygende spillende mod Ungarn. Foto: ANDREAS HILLERGREN
Vis mere

I den anden ende lyste slutrundedebutanten Magnus Bramming op med flotte scoringer fra venstre fløj. Der skulle gå godt 56 minutter af kampen, før det lykkedes danskerne at få den første føring i kampen, og så kogte Malmö Arena over i jubel.

Men danskerne kunne ikke stå distancen til slut, hvor holdet ellers havde mulighed for at bringe sig i front med to. I stedte scorede Ungarn, og det hele endte med et point til hvert hold.

/ritzau/

Herunder kan du se, hvordan de 60 intense minutter forløb.