Viktor Axelsen har oplevet mange store triumfer i sit liv. Men den største af dem alle kom i sidste uge.

Her blev han far til en lille pige. Det afslørede han på Instagram, hvor han også løftede sløret for pigens navn. Hun hedder Vega.

Axelsen lægger ikke skjul på, at det er større end alle de titler, som han har vundet rundt om i verden.

»Det er det største, jeg nogensinde har prøvet i mit liv. Det er større end alt andet, både på og uden for banen,« siger Viktor Axelsen til B.T.

»Lige pludselig er der en, der betyder alt, så kærligheden til barnet er noget helt specielt, og det har vi begge to mærket siden den første dag.«

Det er Viktor Axelsen og kæresten Natalia Koch Rohdes første barn, og selv om der er ubetinget kærlighed til pigen, så er det ikke helt let at blive far:

»Selvfølgelig er det hårdt, men det er hårdt på den gode måde. Det er det hele værd. Vi nyder tilværelsen, har det sjovt, og træningen får jeg passet. Så alt er godt herfra.«

Han har kun været far i et par dage, så han har svært ved at sætte ord på, hvordan det at blive forælder lige pludselig vender op og ned på ens liv. Men det er i bund og grund det samme for alle forældrepar:

»Det er klart, at kærligheden til vores datter er svær at beskrive. Vi har det på fuldstændig samme måde som alle andre forældre. Vi er bare glade. Det er klart, at nu glæder man sig endnu mere til at komme hjem efter træning.«

Træningen har ellers været svær at passe i et længere stykke tid, da den 26-årige dansker har døjet med en slem skade i sin højre ankel. Han var under kniven i september og er nu begyndt genoptræningen.

»Det går godt. Jeg er så småt tilbage på træningsbanen, så jeg er rigtig fortrøstningsfuld,« siger han.

Der går dog noget tid, inden han kan spille kamp på højt plan igen. Men når den nye sæson går i gang til januar, vil han være klar:

»Der er ikke turneringer på programmet før til januar, men dér regner jeg med at være i god form og klar til at konkurrere på højeste niveau igen.«

Viktor Axelsen har i en alder af 26 år allerede skovlet mange af de største titler sammen. Han har både vundet EM- og VM-guld, og tilbage i marts vandt han den prestigefyldte All England-turnering. Han har tidligere toppet verdensranglisten.