Badmintonstjernen Viktor Axelsen er lørdag aften blevet testet positiv for coronavirus.

Jubel er dermed blevet skiftet ud med ærgrelse for den 27-årige dansker, der tidligere på aftenen spillede sig i finalen ved EM i Ukraine.

Det er Jens Meibom, der Badminton Danmarks sportschef, som har bekræftet den kedelige nyhed. Det sker i et interview med TV 2 Sport,

»Vi har fået svar fra vores PCR-test her til morgen, og vi har fået endnu en person, der er positiv, og det er desværre Viktor (Axelsen, red.),« siger han til mediet og fortsætter:

Foto: SERGEY DOLZHENKO
Vis mere

»Vi fik det at vide efter kampen (Axelsens semifinale, red.). Vi følger protokollen, han er røget tilbage på værelset, har fået foretaget endnu en test, som protokollen foreskriver, hvor vi skal have afklaret, om han er positiv, eller om det er en falsk positiv.«

Skulle test nummer to ligeledes være positiv, vil det betyde, at Viktor Axelsen er færdig ved EM.

Han står lige nu til at skulle møde landsmanden Anders Antonsen i finalen søndag.

Viktor Axelsen fik næsten ikke sved på panden i semifinalen lørdag, hvor han slog Kalle Koljonen fra Finland i to sæt med cifrene 21-14, 21-14.

Axelsen er den fjerde danske spiller, der tester positiv under EM. Tidligere har samme skæbne ramt de tre doublespillere Rasmus Kjær, Joel Eipe og Mathias Thyrri.

Den positive test vil formentlig også medføre, at Axelsen og de øvrige smittede skal forblive i karantæne i den ukrainske hovedstad, når resten af det danske landshold rejser hjem.