Det kom som en stor overraskelse for mange, da Viktor Axelsen i august valgte at flytte til Dubai.

For den danske badmintonstjerne havde nemlig besluttet at rykke sin daglige træning til oliestaten for at blive en del af det enorme træningscenter Nad Al Sheba Sports Complex.

En beslutning, der skabte stor debat i Danmark, hvor den 27-årige verdensstjerne blev udsat for massiv kritik. Og netop kritikken har da heller ikke kunnet undgå at påvirke OL-guldvinderen.

Det siger han i et interview med TV 2 Sport.

Foto: Claus Bech
Vis mere

»Det er jo klart, at det aldrig er sjovt at være i spotlight på den måde,« fortæller han til TV 2 Sport og tilføjer:

»Jeg gør det her, fordi jeg tror på, at det her kan gøre mig til en bedre badmintonspiller og måske give mig endnu mere motivation – og samtidig få en længere karriere. Og det er jo mit eget personlige valg, og det står jeg ved.«

I ugerne efter Axelsens overraskende melding blev den danske verdensstjerne stærkt kritiseret for sin beslutning, og flere har endda spekuleret i, om danskeren udelukkende er flyttet til Dubai for at spare penge i skat.

Det benægter hovedpersonen dog, og i den forbindelse forklarede han i september i hårde vendinger, hvordan han ser på kvaliteten af den journalistik, der er begået om Viktor Axelsens nye base i Dubai.

Den historie kan du læse mere om HER.

Den nye tilværelse i Dubai betyder dog, at Axelsens mangeårige træner Kenneth Jonassen ikke længere må hjælpe danskeren, når han fremover skal forsøge at hente store triumfer hjem.

Medmindre det er i landsholdsregi, som tilfældet er i disse dage, hvor Danmark spiller Thomas Cup på hjemmebane i Århus.