Viktor Axelsen har det ikke godt.

»De seneste 10-11 dage har ikke været sjove for mig her i Danmark,« lyder det.

Sådan uddyber den danske badmintonstjerne nu sin tilstand på Facebook, efter at han onsdag meddelte, at han må melde afbud til European Games.

Den 25-årige medaljefavorit lider af astma, og han er hårdt ramt i øjeblikket.

'Min astma begyndte at blusse op på halvanden uge siden, og selv om jeg gør alt, hvad jeg kan for at løse problemet, har jeg svært ved at trække vejret i forbindelse med fysiske aktiviteter,' skriver Viktor Axelsen på Facebook:

'Jeg kan ikke udføre selv simpel træning på banen uden at begynde at hoste.'

Han kalder sit afbud for 'super frustrerende og skuffende'.

Og Viktor Axelsen vil nu lade helbredet komme i første række.

'Jeg må nu fokusere på at få det normalt igen, inden jeg igen kan konkurrere, og forhåbentlig kan jeg snart begynde at træne igen,' siger den danske badmintonspiller.

I Badminton Danmark beklager sportschef Jens Meibom, at spilleren er hårdt ramt af astma, og han er ked af det på Viktor Axelsens vegne.

»Det er først og fremmest rigtigt synd for Viktor, og her på den korte bane handler det nu om, at han kommer af med hans gener og får det bedre,« lød det onsdag fra Jens Meibom.

European Games begynder allerede fredag og løber frem til 30. juni. Det er kun anden gang, at sportsbegivenheden finder sted, men denne gang har det i modsætning til sidst status af officielt EM, og derfor stiller Danmark med et stærkt hold.

I fraværet af Viktor Axelsen vil 52 danske atleter stille op. Der dystes i 15 sportsgrene, heraf 13 olympiske, og den hviderussiske hovedstad, Minsk, er vært.