Det er ved at blive en kedelig gentagelse, at jeg ikke er begejstret for TV 2's 'Efterforskningen'. I håb om, at det ændrer sig, ser jeg trofast med videre, men heller ikke fjerde afsnit gjorde det store indtryk. Én scene var decideret undervældende.

Først de sædvanlige forbehold: Ja, den er flot filmet – faktisk ekstra flot i afsnit fire med de mange hav-scener. Ja, skuespillerne gør det også fortsat godt, og indpakningen er generelt til topkarakter.

Men!

Desværre fortsætter TV 2's historie om mordet på svenske Kim Wall i sløvt tempo, hvor vi stadig ikke får lov til at se nogle af de potentielt set spændende scener.

Hvor der i forrige afsnit var fokus på Kim Walls forældre, havde hovedpersonen i denne uge fire ben og en lugtesans ud over det sædvanlige.

Det er stadigvæk et sympatisk træk fra TV 2 og serie-skaber Tobias Lindholm, at man ikke vil vise Kim Walls morder, Peter Madsen, men ligesom der i de første afsnit manglede forhørsscener, var det igen ret tamt, at man ikke fik en scene med Pilou Asbæk sprudlende i retten som anklager Jakob Buch-Jepsen.

I stedet for en klassisk retssalsscene, hvor man virkelig kunne få Peter Madsen ned med nakken, nøjes man i stedet med et lille antiklimaks, hvor Pilou Asbæks karakter fortæller Søren Mallings hold, at man har fået forlænget varetægtsfængslingen.

Det er simpelthen spild af Pilou Asbæk!

Foto: TV2
Vis mere

I tråd med seriens tre første afsnit slæbte handlingen sig derudover igen langsomt af sted.

Efter langt om længe at lytte til Kim Walls fars råd om at bruge svenske lighunde kom der gang i dykkerholdet, der igen og igen dog dukkede op til overfladen uden at have fundet noget.

Rent fortællemæssigt fungerede det egentlig fint at lade eftersøgningen af Kim Walls hoved og ben trække ud i langdrag, men da man så nåede til klimaks med bid på krogen, virkede det underligt tamt.

Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om 'Efterforskningen' er lavet præcis, som det foregik i virkeligheden, og hvis den er, ville det ikke have gjort noget med en lille fiktiv tilføjelse.

Pilou Asbæk.
Pilou Asbæk. Foto: TV2
Vis mere

For da det endelig – og forestil dig lige, at du har brugt flere måneder på at lede – lykkedes at finde Kim Walls hoved i Øresund – en helt håbløs eftersøgning.

Da det endelig lykkedes at finde nålen i høstakken, virkede politifolkenes manglende reaktion meget undervældende.

Hvorfor jublede de ikke? Er det, fordi Tobias Lindholm og TV 2 har tænkt, at det ville virke upassende og respektløst, og derfor ikke 'turde' vise en professionel reaktion på et arbejde, der endelig er lykkedes, eller var det også sådan, de reagerede i virkeligheden?

Uanset hvad, så virkede det mærkeligt og som en del af det samlede indtryk, at man ikke har turde gå linen ud med en spændingsserie af respekt for den efterladte familie.

Nå. Derudover var det da en fin scene, da Søren Mallings karakter viste sig som en forstående og god drabschef over for Laura Christensens karakter, der havde glemt sin sagsmappe i ubådværkstedet.

Anders Juul fik også endelig lov til at komme frem i rampelyset som leder af hav-efterforskningen, ligesom Jens 'Polle' Andersen var fin som selvsikker vandstrøm-ekspert med den fornødne hjælp.