Tak, TV 2! Tak, fordi I IKKE klippede 'Zulu Awards' i stykker og leverede coronakrisens måske bedste awardshow. Det sidste siger dog ikke så meget.

Jeg var torsdag i K.B. Hallen og overvære optagelsen af årets 'Zulu Awards', der var så fuld af tekniske fejl og fulde gæster, at jeg var spændt på, hvor meget TV 2 ville vise i den sammenklippede tv-udgave søndag aften.

Tidligere er akavede indslag og fejl blevet retoucheret væk og har efterladt et kedeligt slutprodukt, men det skete heldigvis ikke i år.

Jo, Medinas lille fejl, da hun glemte, hvad hun skulle sige under introduktionen af en pris, var redigeret ud. De tekniske problemer under Jadas optræden var også pist væk, men det var heller ikke vigtigt.

Årets par blev Martin Jensen og Thomas Blachmann. Zulu Awards i K.B. Hallen torsdag 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).
Årets par blev Martin Jensen og Thomas Blachmann. Zulu Awards i K.B. Hallen torsdag 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021). Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Det havde været langt værre, hvis man for eksempel havde pyntet på komiker Nikolaj Stokholm og Thomas Blachmans fuldemands-taler, men de kom heldigvis med i mere eller mindre fuld længde og gav showet den mængde uforudsigelighed, som ofte mangler.

'Zulu Awards' er på mange måder et random show med random priser og slår sig nok først og fremmest op på at være en stor fest.

Fester har på det seneste været en mangelvare, og coronakrisen har generelt været hård ved awardshow, der uden publikum har virket tamme og energifattige. Her formåede 'Zulu Awards' alligevel at løfte niveauet.

Om det var mængden af konfetti, alkohol på bordene eller vært Christopher, der gjorde 'Zulu Awards' til det mest underholdende awardshow i coronakrisen, ved jeg ikke, men noget gjorde TV 2 og co. rigtigt.

Christopher og Rasmus Bjerg.
Christopher og Rasmus Bjerg. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Indslaget med Jacob Riising, der skulle lave sjov med det udskældte VAR-system (Mon alle seere fangede fodboldreferencen?), faldt ret meget til jorden, ligesom Christopher og Rasmus Bjergs sang om kendte danskere i Dubai var sjov, men måske lige et par måneder for sent på den.

Til gengæld voksede Christopher i løbet af showet som vært og havde blandt andet overskud til at lave sjov med sine fulde gæster, og med et lidt skarpere manuskript kunne han sagtens overtage nye værtsroller i fremtiden.

Musikalsk var der også masser af forudsigelige – men fede – indslag fra navne som Drew Syckamore, Icekiid og The Minds of 99, og så var det da også sjovt at se en tydelig skuffet Tessa tabe til Jada i kategorien 'Årets kunstner'.

Hvor det som nævnt var fedt, at man valgte at vise det meste af showet på tv, så forstår jeg dog stadig ikke, hvorfor man ikke sender det live?

Årets originale TV program blev Verdensmænd. Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).
Årets originale TV program blev Verdensmænd. Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021). Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Nu vidste seerne på forhånd, at Blachman ville gå amok, at Melvin Kakooza ville vinde alt, og at Suspekt ville overraske en seer hjemme i sin stue.

Var hele molevitten inklusive kaos blevet sendt live, havde det været legendarisk award-tv på højde med Gaffa Prisen 2012, hvor alting sejlede, men i stedet risikerer man, at showet bliver noget, man blunder hen til søndag aften, når Netflix er gennemført.

Sidste år slog 'Zulu Awards' seerrekord, da man blandt andet kunne se 'Date mig nøgen'-vært Ibi Støving smide tøjet. Spørgsmålet er, om Blachmans indslag i år er lige så stærkt et trækplaster?

Jeg tvivler, men dejligt, at festen virker til at være på vej tilbage.

P.S. Godt at se Melvin Kakooza tilbage på benene. Han må virkelig have følt folkets kærlighed, når han i kategorien 'Årets tv-vært' kunne slå corona-helten Phillip Faber og MeToo-frontkæmper Sofie Linde.