Kevin Magnussen er blevet tildelt en tidstraf på fem sekunder og falder dermed en enkelt placering i det amerikanske grandprix.

Den danske Renault-kører slutter derfor løbet på Circuit of the Americas på en 12. plads i stedet for en 11. plads.

Dommerne undersøgte en episode i slutningen af løbet, da danskeren forsøgte at overhale Daniil Kvyat i kampen om 11. pladsen, og det er nu den batalje, som har udmøntet sig i en straf.

Magnussen kom drønende bagfra på et sæt nye supersoft-dæk mod russerens noget langsommere medium-dæk, som var slidt godt og grundigt op.

Ved overhalingen kom begge racere af banen, og Kevin Magnussen strøg så ind foran russeren, som på dette tidspunkt kørte omkring to sekunder langsommere end danskeren. Alligevel vurderede dommerne, at Magnussen fik en fordel af at være af banen, og derfor blev han tildelt tidsstraffen.

Kevin Magnussen foran Jolyon Palmer.
Kevin Magnussen foran Jolyon Palmer. Foto: SRDJAN SUKI

Til Autosport siger Magnussen følgende om straffen:

»Det er frustrerende, men sådan er race nogen gange.«

På trods af dommernes svirp med halen, behøver Kevin Magnussen ikke være ærgerlig over dagen i Austin, Texas, mere end højst nødvendigt. Magnussen avancerede fra en startplads som nummer 18 og frem til 11. pladsen (12. pladsen, om man vil, med tanke på tidsstraffen), og dermed fik han i den grad sat kritikerne til vægs.

Jolyon Palmer, der startede løbet som nummer 15, havde derimod en dårligere dag og blev passeret af Magnussen undervejs. Palmer endte som nummer 13 - og han var på ingen måde tilfreds med at være sluttet bag sin danske 'ven'. Læs Palmers reaktion her.

Kevin Magnussens flotte resultat kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt, da danskeren stadig står uden kontrakt. Der resterer tre løb på kalenderen til at overbevise Renault eller et andet hold om at give Magnussen papir på fremtiden.