Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I 2011 hed vinderen af årets X Factor-finale i Parken i København Sarah Skaalum Jørgensen. Med Cutfather som mentor tog hun sejren foran Annelouise og Babou.

Vindersangen fra Sarah, ‘Min Øjesten’, blev hurtigt en succes. Den indtog efterfølgende førstepladsen på den danske singlehitliste.

Og albummet, som fulgte, ‘Hjerteskud’ røg også ind på en førsteplads på albumhitlisten. Og det var med store navne som Rasmus Seebach, Xander Linnet og Cutfather som producere.

I 2012 udgav Sarah en engelsksproget single, der ikke blev den store succes.

Siden har musikken fyldt noget mindre for den nu 20-årige Sarah, der blev droppet af pladeselskabet Sony efter den første plade. Efterfølgende fik hun job i en Build-a-Bear-butik.

Voldsom depression og indlæggelse
Faktisk gik sejren hen og blev det stik modsatte af en succes. I 2012 fik Sarah en voldsom depression, hvor hun blev indlagt på børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling.

Og den konkurrence, som gjorde Sarah landskendt, endte dermed at blive en stor byrde for hende. Det fortalte hun eb.dk om i november 2015.

»Jeg vil gerne have 'X Factor' væk. Det er lidt for meget et klistermærke i min pande stadig, og det sætter nogle begrænsninger for mig,« forklarede Sarah, der siden har skiftet navnet Sarah ud med Cane, til avisen.

Tidligere har hun fortalt til DR Mama, at hun ikke synes, hun har fået det ud af X Factor-sejren, som hun havde håbet på.

»Det føler jeg virkelig ikke, jeg har. Hvis jeg havde kæmpet mere fra bunden, tror jeg, at folk ville have haft mere respekt for mig og ikke tænkt så mange dårlige ting om mig,« sagde Sarah i januar 2012.

Vil have brysterne fjernet
I forbindelse med Ekstra Bladets artikel forklarede Cane, der helt åbent fortalte, at hun er lesbisk, at hun ønskede at få fjernet sine bryster, da de ikke føles som en naturlig del af hende.

»Det hele bunder ud i, at de ikke skal være der. De passer ikke til min krop, synes jeg. Det er nøjagtig det samme, som hvis en kvinde vil have lavet bryster. Jeg vil bare gerne have mine fjernet,« sagde Sarah, nu Cane, til avisen.

Cane kan dog ikke få udført operationen herhjemme i Danmark. I stedet må hun til Tyskland, da det kun er transkønnede, der efter flere års samtaler med læger og psykologer, kan få den type operation herhjemme. Det fortæller Cane til avisen.

I december 2014 blev Cane gift med kæresten Sika Andersen.

Når det kommer til musik, så skal vi ikke regne med at høre mere fra Canes hånd den kommende tid. Hun laver nemlig ikke musik længere.

Sådan så øjeblikket ud i 2011, da Sarah blev kåret til vinder af X Factor. Dommer og mentor Cutfather får en krammer, og i baggrunden er det dommer Thomas Blachman, værtinde Lise Rønne samt deltagerne Annelouise og Babou.
Sådan så øjeblikket ud i 2011, da Sarah blev kåret til vinder af X Factor. Dommer og mentor Cutfather får en krammer, og i baggrunden er det dommer Thomas Blachman, værtinde Lise Rønne samt deltagerne Annelouise og Babou. Foto: Martin Rosenauer
Vis mere

Andre læser også