Hvor mange skal der til at erstatte en Laudrup?

Tre stykker, hvis man spørger TV 2, der har måttet aktivere en Plan B frem mod Nations League-kampene, der er lige om hjørnet, samt VM, der begynder i november.

Brian Laudrup blev strittet ud af kanalen, fordi hans reklame for Dubai er 'uforenelig' med at være på TV 2, som sportschef Frederik Lauesen formulerede det, og mandag forklarede TV 2s fodboldredaktør, Carsten Werge, at landsholdskoryfæet selvfølgelig skulle erstattes, og at der allerede var noget i støbeskeen.

Det endelige slør kan Werge nu løfte, og det er et par velkendte navne, der dukker op.

Først bliver en af TV 2s nuværende eksperter rykket op i kongeklassen.

»Mod Kroatien putter vi Jonas Hebo i studiet med Mads Junker, Kenneth Perez og Camilla Martin,« siger han og uddyber:

»Jonas er jo fantastisk, virkelig dygtig. Han kommer til at blive et A-navn, når han har stået i de store udsendelser. Han har så meget potentiale, så det ville være synd ikke at give ham muligheden.«

Hebo har i modsætning til de andre ikke A-landskampe på cv'et, men han har gjort lynkarriere med sin enorme viden om spillet, samtidig med at passionen lyser ud af ham, når han har optrådt som ekspert på tidligere udsendelser.

David Nielsen er på jagt efter et nyt trænerjob, men har sagt ja til TV 2s tilbud.
David Nielsen er på jagt efter et nyt trænerjob, men har sagt ja til TV 2s tilbud. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og så hiver fodboldredaktøren de nye kaniner op af hatten.

»Når vi kommer til kampen på søndag, så er det David Nielsen, der bliver sat ind. Og til Danmarks første kamp til VM er det Bo Henriksen.«

Førstnævnte går uden trænerjob efter mange år i AGF, mens Bo Henriksen ligeledes er ude af gamet efter sin tid i FC Midtjylland. De er dog ikke støvet op, bare fordi Laudrup røg ud, forsikrer chefen.

»De er ikke bare blevet opfundet i al hast, for de har hele tiden været der,« understreger Werge, der gennem  lang tid har pønset på en rotationsordning, så studiet blev holdt friskt, når landsholdet skulle dækkes.

Bo Henriksen skal være VM-ekspert.
Bo Henriksen skal være VM-ekspert. Foto: -
Vis mere

»Vi vil gerne formidle fodbold med kærlighed, men vi vil også gerne gøre det med holdning. Når du ser på Hebo, David og Bo – og måske kommer der på et tidspunkt en mere – så er det folk, der aldrig er bange for at sige lige, hvad der falder dem ind – både når det kommer til sporten, men måske også i forhold til, hvor det foregår.«

Det danske landshold møder Kroatien torsdag aften, mens hjemmekampen mod Frankrig spilles søndag.

VM begynder for Danmarks vedkommende 22. november.

Læs, hvordan Laudrup forholder sig til stormvejret lige her.