Lyt til artiklen

TV 2's VM-hold af eksperter og kommentatorer har lige nu en gabende tom plads frem mod denne uges landskampe og VM i november.

Pladsen er efterladt af den danske landsholdslegende Brian Laudrup, der måtte sige farvel og tak til rollen som landsholdsekspert på Hele Danmarks Hjemmebane, fordi hans promovering af den udskældte emirat Dubai ikke er foreneligt med arbejdet på TV 2.

TV 2's fodboldredaktør Carsten Werge, der er med til at sætte holdet af eksperter, journalister og kommentatorer er ærgerlig over, at Laudrup måtte ud.

Men overfor B.T. føler han sig alligevel overbevist om, at TV 2's dækning af det danske landshold kommer til at klare sig uden den før folkekære Laudrup og hans 82 landskampe - erstatninger for ham er nemlig allerede i kikkerten.

»Vi skal da helt klart erstatte ham, men det eneste jeg kan sige lige nu er, at vi altid har en plan B, og den har vi taget hul på nu. Vi står også et godt sted, fordi vi hele tiden har haft et fokus på at være bredt funderet i forhold til vores hold.«

»Så selv om det er ærgerligt, vi har mistet Brian, så slår det ikke bunden ud af os, og vi kommer til at lave en superfed dækning,« siger den optimistiske fodboldchef.

Med 82 landskampe og et navn som Brian Laudrup har, så mister I vel et af de navne, der virkelig har trukket den brede befolkning til skærmen. Skal han erstattes af et andet stort navn?

»Ikke nødvendigvis, for der er mange andre måder at gøre det på. Brian har været god, og vi har været glade for ham, men det er ikke altafgørende for mig, at dem der står i vores studie har spillet 100 landskampe.«

»Det afgørende er, hvad de kan levere og hvad de kan formidle - og så at de selvfølgelig også har noget kant og underholdningsværdi.«

»Vi har bevidst tænkt over vores prioriteter på vores hold. Og Kenneth Perez var jo ikke et navn som Laudrup rent populistisk, men vi tog ham, fordi vi vidste, hvad han kan. Så det svarer til at sætte et velspillende fodboldhold - der har vi ikke brug for 11 af den samme slags,« siger Werge og løfter sløret for, at en erstatning for Laudrup ikke nødvendigvis findes i ental.

I kølvandet på, at B.T. fredag berettede om Laudrups promovering af Dubai, besluttede TV 2 som bekendt at stoppe samarbejdet med Laudrup.

Det har affødt en debat om, hvorvidt TV 2 er dobbeltmoralske i og med, at stationen har købt rettighederne til slutrunden og selv tager til VM i lige så udskældte Qatar.

I den henseende henviser Carsten Werge til TV 2-sportschef Frederik Lauesen, men Lauesen skriver til B.T., at TV 2 har sagt, hvad man ville sige i den sag.

Fodboldchefen mener, at man ikke vil få noget ud af at boykotte slutrunden som medie.

»Jeg har været her i halvandet år, og vi har været kritiske overfor slutrunden i Qatar hele vejen. Det vil vi være hele tiden, og alle vores reportere får at vide, at vi kører på med historien, hvis de falder over noget.«

»Vi er der for at beskrive, hvad der sker dernede - både på og udenfor banen. Vi er journalister på arbejde, og vi laver de historier, vi falder over. Det er helt almindelige principper, der gælder,« slår Werge fast.

Danmark spiller torsdag Nations League-opgør mod Kroatien på udebane - og TV 2 ventes snart at have holdet helt på plads forud for den kamp.