Lyt til artiklen


Hvis du troede, at corona-restriktioner til håndboldslutrunder var et overstået kapitel, så må du tro om igen.

For Det Internationale Håndboldforbund (IHF) kører stadig med en stram corona-kontrol under det kommende VM i Sverige og Polen.

Og dermed risikerer en spiller at sidde ude i minimum fem dage, hvis han tester positiv for coronavirus under mesterskabet.

Noget, der irriterer det danske landshold helt ekstremt.

Mads Mensah kritiserer IHF's corona-regler under VM.
Mads Mensah kritiserer IHF's corona-regler under VM. Foto: Claus Bech
Vis mere

»Jeg synes, det er latterligt, at der stadig skal være de her regler. Folk, der ikke har nogle symptomer, og som er friske nok til at spille, kan pludselig ende med ikke at må spille,« siger den danske landsholdsstjerne Mads Mensah til B.T. og tilføjer:

»Jeg kan ikke gøre så meget ved det, men det er da klart et irritationsmoment, at alting er frit og åbent i samfundet, men bare ikke lige det her. Vi må bare prøve at passe lidt ekstra på os selv...«

De stramme regler fra IHF betyder desuden, at håndboldherrerne skal begrænse omgangen med fans og familie under VM, mens de samtidig skal bekymre sig om smittefare.

Og selv om Dansk Håndbold Forbund (DHF) allerede har kritiseret det internationale forbund for deres krav, tvivler Mads Mensah dog på, at det kommer til at betyde noget for beslutningen.

»DHF gør det, de synes, de kan over for IHF. Men jeg tror ikke, vi kan gøre noget ved det,« forklarer han.

Corona-spøgelset har allerede ramt den danske VM-trup, inden slutrunden overhovedet er gået i gang.

Tirsdag blev den danske landsholdsspiller Simon Pytlick nemlig testet positiv og derefter isoleret på spillerhotellet i København.

VM fløjtes i gang 11. januar, og Danmark åbner slutrunden mod Belgien 13. januar i Malmø.