Hvor meget luner en million kroner egentlig på kontoen?

Det spørgsmål kan man stille de danske VM-spillere, for det er nemlig 1,1 millioner kroner, de minimum er sikret for at være med i Åge Hareides trup til Rusland. Og for nogle varmer det mere end andre.

Christian Eriksen skal for eksempel bruge omkring to uger på at tjene det hjem i Tottenham, mens der for William Kvist er tale om cirka tre månedslønninger. Sådan er forskellen stor på at spille på et tophold i Premier League og på et i den danske Superliga.

Er du en af dem, der kan mærke, at der kommer en million ind på kontoen for at være med her?

»Ja, om jeg kan mærke det? Ja, jeg er en af dem, der kan mærke det,« storsmiler Jens Stryger Larsen, der spiller i italienske Udinese.

Spillerforeningen fortalte tirsdag om den aftale, de var nået frem til med DBU om fordelingen af bonusser. 739.000 kroner er sikret pr. spiller for at nå gruppekampene, mens 8,6 millioner kroner også fordeles til spillerne. Det giver altså lidt over en million pr. mand, og det, mener Nicolai Jørgensen, er helt fair - selvom det ikke fungerer som motivation at kunne skubbe det beløb op til næsten 1,5 millioner kroner, hvis Danmark går videre fra gruppen med Peru, Australien og Frankrig.

Nicolai Jørgensen, Jens Stryger Larsen og Michael Krohn-Dehli under landsholdstræning i Anapa. Vis mere
Samling med landstræner Åge Hareide under landsholdstræning i Anapa. Vis mere

»Hvad betyder sådan en bonus for en? Jeg tror ikke, at penge er den største motivation til en slutrunde, må jeg indrømme. Man skal selvfølgelig betales for det job, man gør. Når DBU får en masse penge, er det kun fair. Men nej, det er ikke en kæmpe motivation for at gå ind og spille en slutrunde, at man får nogle penge for det.«

Kan du mærke en million kroner på din konto?

»Det må du spørge min bankmand om. Det ved jeg ikke,« siger Nicolai Jørgensen.

Det er næppe mange af de danske landsholdsspillere, der tjekker kontoen dagligt for at se, om der nu også er penge til det næste par Balenciaga-sko eller den næste tur til Dubai. Men derfor er det alligevel fint at modtage en god økonomisk kompensation for at bruge minimum tre uger på at spille succes til Danmark.

Viktor Fischer under landsholdstræning i Anapa. Vis mere
Jens Stryger Larsen, Michael Krohn-Dehli, Jonas Knudsen og Yussuf Yurary Poulsen under landsholdstræning i Anapa. Vis mere

»Jeg vidste ikke så meget om det inden. For mig er det bare en bonus, og det er det egentlig for alle. Det er ikke derfor, vi er her. Men det er selvfølgelig bare fint, at vi får noget ud af det på måde også,« siger Kasper Dolberg.

Danmark spiller første VM-kamp lørdag mod Peru. Med andre ord første skridt på vejen mod de 4,6 millioner kroner, som VM-guld til Danmark vil udløse. Men man skal ikke bekymre sig hjemme i sofaen om, hvorvidt det er pengene, der tænder lysten i de danske VM-helte.

»Det er ikke noget, vi tænker over, når vi går ind på banen. Det gør jeg personligt ikke. Jeg er her for at spille VM-kampe og repræsentere Danmark. Det fodboldkampene, der er fokus på. Det er en helt fair aftale, der er blevet forhandlet på plads,« siger Jens Stryger Larsen.

De mange millioner kroner, som fordeles af DBU kommer dog heller ikke ud af ingenting. Ifølge Spillerforeningen vil VM-guld sende 200 millioner kroner fra FIFA til Danmark - eller en anden nation som kunne forestilles at vinde slutrunden i Rusland.