Når Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen de næste par uger repræsenterer Danmark ved VM i fodbold, følger deres bedre halvdele trofast med på sidelinjen. I en ny dokumentarserie giver Theresa Jørgensen og Maria Duus et eksklusivt indblik i livet som fodbold-kæreste.

»Jeg aner ikke en skid om fodbold. Jeg støtter Yussuf og ser hans kampe, men derudover går jeg overhovedet ikke op i det,« griner Maria Duus, da B.T. har hende i telefonen et par dage, før hendes kæreste og resten af det danske landshold sparker VM i gang i Rusland.

De sidste tre år har Maria Duus været kæreste med Yussuf Poulsen, som hun bor sammen med i Leipzig, hvor han spiller for Bundesligaklubben RB Leipzig.

»Vi har kendt hinanden siden 4. klasse. For nogle år siden blev vi single på samme tid og kom til at se på hinanden i et andet lys. For to år siden flyttede jeg så ned til ham,« fortæller hun.

Foto: Jeppe Melchiorsen / TV 2
Vis mere

Sammen med Nicolai Jørgensens hustru Theresa Jørgensen medvirker Maria Duus de kommende uger i TV 2 Zulus dokumentarserie ’Kærester med landsholdet’. Theresa Jørgensen fortæller, at de gerne vil vise et nuanceret billede af, hvordan et liv sammen med en landsholdsspiller kan være - hvor normalt det på mange måder er.

Hun lærte Nicolai Jørgensen at kende for fire et halvt år siden, da de begge arbejdede for FCK.

»Det er en misforståelse, at vi blev kærester via FCK, for vi rendte aldrig ind i hinanden. Han trænede ude på træningsanlægget, og jeg havde min gang i Parkens sponsor-afdeling. Så vi mødtes faktisk igennem nogle fælles venner,« forklarer Theresa Jørgensen, der i dag bor med sin landsholdsspiller i Rotterdam, hvor han spiller for mesterholdet Feyenoord.

»Fankulturen i Holland er massiv, og vi kan ikke gå i fred, når vi går igennem byen. I Danmark er det mest børn, der kommer hen og vil have en autograf, men i Holland er der også voksne, og det er helt vildt at opleve, hvor meget de holder af Nicolai dernede.«

Theresa Jørgensen er ikke den store fodboldnørd: »Jeg går selvfølgelig op i Nicolais kampe, men derudover følger jeg ikke rigtig med. Når han har fri, taler vi sjælendt om fodbold. Der er vi bare Nicolai og Theresa.«
Theresa Jørgensen er ikke den store fodboldnørd: »Jeg går selvfølgelig op i Nicolais kampe, men derudover følger jeg ikke rigtig med. Når han har fri, taler vi sjælendt om fodbold. Der er vi bare Nicolai og Theresa.« Foto: Jeppe Melchiorsen / TV 2
Vis mere

Fælles for Theresa Jørgensen og Maria Duus er, at det er vigtigt for dem at skabe deres eget liv ved siden af fodbolden.

Maria Duus er lige blevet færdig med en bachelor på Copenhagen Business School og fortsætter til efteråret på kandidat-uddannelsen.

»Jeg kan jo ikke være med i undervisningen i København, så det har været lidt hårdt at komme igennem, men det er vigtigt for mig at forfølge mine egne drømme, og jeg har været så heldig også at få et job i Leipzigs universitets kommunikationsafdeling.«

Theresa Jørgensen, Maria Duus og Elina Kjær.
Theresa Jørgensen, Maria Duus og Elina Kjær. Foto: Jeppe Melchiorsen / TV 2
Vis mere

Theresa Jørgensen arbejdede i mange år i FCK’s marketingsafdeling og har fra sin hollandske base nu kastet sig over en karriere som blogger og ’influencer’.

»Jeg skriver primært om rejser, livet som expat i et andet land og træningstips, hvor jeg har opnået en viden gennem mit liv med en professionel sportsudøver, som konstant er omringet af de dygtigste trænere og ernæringseksperter. Under VM vil jeg også løbende skrive om, hvad vi oplever. Nicolai kan jo pludselig skifte klub og rykke til et nyt land, og her er det netop convenient for mig at tage bloggen med og ikke er afhængig af, hvor jeg befinder mig rent geografisk.«

Både Maria Duus og Theresa Jørgensen erkender, at der nogle gange kan være langt hjem til Danmark og venner og familie, og det kan være svært at melde afbud til familiefester, men så er det med at holde fokus på de gode ting, der følger med livet som professionel fodboldspiller.

»Både Nico og jeg elsker at rejse, så det udnytter vi så meget, vi kan. Det er jeg naturligvis meget taknemmelig for, at vi har mulighed for rent økonomisk. Til gengæld ligger den største luksus for os i tid og familie. Det er meget sjældent, vi kan deltage i store begivenheder hos familie og venner, især Nico, og det er nogle gange hårdt,« forklarer Theresa Jørgensen.

Yussuf Poulsen er kæreste med barndomsveninden Maria Duus, som han har kendt siden folkeskolen.
Yussuf Poulsen er kæreste med barndomsveninden Maria Duus, som han har kendt siden folkeskolen. Foto: Philip Davali
Vis mere

Nicolai Jørgensen blev i sommeren 2017 gift med sin kæreste Theresa Jørgensen.
Nicolai Jørgensen blev i sommeren 2017 gift med sin kæreste Theresa Jørgensen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Mens Maria Duus ikke har lagt nogen konkrete planer for, hvad der skal ske, når hendes kæreste går på fodboldpension, har Theresa Jørgensen en drøm om at tage jorden rundt.

»Vi drømmer om at få nogle dejlige børn og tage dem med os på en længere rejse til de dele af verden, vi endnu ikke har oplevet endnu og lære dem om forskellige kulturer i for eksempel Asien og Afrika. Vi har også talt om at flytte til Los Angeles, men når man har boet så mange år ude, får vi måske også bare lyst til at komme hjem til Danmark igen.«