Lyt til artiklen

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er lige nu et brandvarmt transferemne.

Til det netop overståede fodbold-VM i Rusland fik han store roser for sine præstationer mellem stængerne, og det har ifølge mediet Sky Sports vakt interesse fra den engelske storklub Chelsea.

Den danske landstræner Åge Hareide vil ikke forholde sig konkret til et eventuelt skifte fra Leicester til Chelsea, men han konstaterer uden tøven, at Kasper Schmeichel under VM endnu engang beviste, at han er blandt de absolut bedste målmænd i verden.

»Han er i top tre. Han var måske den bedste målmand til VM. Han har også vist tidligere, specielt i den sæson (2015-16, red), hvor Leicester vandt Premier League, at han ligger i toppen. Så jeg vil sige, at Kasper er i top tre,« siger Åge Hareide til B.T.

Åge Hareide under VM-ottendedelsfinalen mellem Danmark og Kroatien.
Åge Hareide under VM-ottendedelsfinalen mellem Danmark og Kroatien. Foto: CARLOS BARRIA
Vis mere

Kasper Schmeichel trak store overskrifter til VM i både indland og udland. Først for sin præstation i Danmarks åbningskamp mod Peru, hvor han havde flere store redninger og var medvirkende til, at Danmark vandt kampen knebent med 1-0 og dermed kom videre fra gruppespillet.

Og til sidst i ottendedelsfinalen mod Kroatien, hvor Kasper Schmeichel reddede ikke mindre end tre straffespark - heriblandt et fra verdensstjernen Luka Modric. Danmark røg dog ud efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hvor Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte deres forsøg fra 11 meter-pletten

»Det var fantastisk. Det er det, jeg kan sige om det. Han leverede et rigtig fint VM på alle mulige måder. Han gjorde alt for, at vi kunne fortsætte og spille os i kvartfinalen. Han var yderst vigtig i den første kamp mod Peru specielt. Så var han stabil i de øvrige kampe (i gruppespillet, red.). Og i den sidste kamp mod Kroatien var han fantastisk. Han havde stor andel i, at holdet kom så langt i turneringen,« siger Åge Hareide.

Kasper Schmeichel redder et straffespark fra verdensstjernen Luka Modric i ottendedelsfinalen mellem Danmark og Kroatien.
Kasper Schmeichel redder et straffespark fra verdensstjernen Luka Modric i ottendedelsfinalen mellem Danmark og Kroatien. Foto: ETIENNE LAURENT
Vis mere

Kasper Schmeichel har i de seneste syv sæsoner spillet for den engelske klub Leicester, som i 2014 rykkede op til den bedste engelske fodboldrække, Premier League. Året efter oprykningen overraskede klubben alt og alle ved at nå hele vejen til tops og vinde ligaen.

Åge Hareide mener ikke, at Kasper Schmeichel har peaket og dermed nået toppen med hensyn til sine kvaliteter som målmand. Den danske landstræner tror, at han kan blive endnu bedre, selvom han til efteråret fylder 32 år gammel.

»Kaspers indstilling er at blive bedre hver eneste gang. Det er derfor, at han bliver dygtigere og dygtigere. Jeg tror, at han kan blive endnu bedre. Han har også meget erfaring efterhånden, og han arbejder altid hårdt,« siger Åge Hareide.

Kasper Schmeichel fejrer sejren over Peru med landstræner Åge Hareide.
Kasper Schmeichel fejrer sejren over Peru med landstræner Åge Hareide. Foto: MARCOS BRINDICCI
Vis mere

Kasper Schmeichel vandt, trods storformen til VM, ikke den prestigefyldte pris ‘Golden Glove’, som uddeles til den målmand, som har imponeret mest under slutrunden.

Den gik i stedet til den belgiske målmand Thibaut Courtois, som lige nu vogter buret i Chelsea, som Kasper Schmeichel rygtes til.

Ifølge flere medier er Thibaut Courtois dog tæt på et skifte til den spanske storklub Real Madrid, og dét mulige tomrum kan Kasper Schmeichel måske være med til at fylde.