Før Kevin Andreasen som popstjernen Bro lagde Danmark ned med hits som ’Hvor er du, Bro?’ og ’Sydpå’, var han et stort fodboldtalent og spillede sammen med flere nuværende landsholdsstjerner. 

Rasmus Seebach, Christopher, Xander. Den danske musikbranche er efterhånden fyldt med mandlige sangere, der i teenageårene skulle vælge mellem fodbold og en karriere som popstjerne.

Kevin Andreasen, i dag kendt som sangeren Bro, spillede i 2011 to landskampe for U/16-landsholdet og havde kontrakt med Brøndby IF’s ungdomshold, hvor han spillede sammen med i dag VM-aktuelle Andreas ’AC’ Christensen og det VM-vragede stortalent Pierre-Emile Højbjerg.

Brøndbys U/17-hold i 2011. Kevin Andreasen står i midterste række som nummer fem fra højre. VM-landsholdets centrale forsvarsspiller, Andreas 'AC' Christensen, står bagest som nummer fire fra højre.
Brøndbys U/17-hold i 2011. Kevin Andreasen står i midterste række som nummer fem fra højre. VM-landsholdets centrale forsvarsspiller, Andreas 'AC' Christensen, står bagest som nummer fire fra højre. Foto: Brøndby IF
Vis mere

»AC er stadig en af mine gode kammerater. Vi skriver tit sammen, og han har sendt mig billetter til sine kampe (for Chelsea FC, red.). Han skiftede jo til England, da vi spillede på U/17, og Pierre-Emile til Bayern München, da vi var på U/19. Samme tid blev jeg skadet, og så stoppede jeg lidt derefter,« fortæller Bro, der er fra Rødovre og voksede op i den lokale klub Avarta, men allerede som 12-årig blev spottet af Brøndby IF’s talentspejdere, der gav ham en kontrakt, da han var 15 år gammel.

»Det fyldte alt dengang, men jeg var ikke den mest seriøse spiller, der for eksempel gik op i at spise sundt. Jeg havde bare nemt ved det,« fortæller han med et stort grin.

Efter debuten på det yngste ungdomslandshold, der i efteråret 2011 bestod af to landskampe imod Israel i Tel Aviv, hvor han spillede på midten med nummer 17 på ryggen, og hvor den senere superligatræner Thomas Frank styrede tropperne ude på sidelinjen, kom Bro uheldigt af sted til træning.

»Jeg sprængte korsbåndet og brækkede også foden, så jeg var skadet i et år. Derefter var det svært at komme tilbage, og jeg fik mere og mere lyst til at fokusere på at lave musik.«

Bro er snart aktuel med en opfølger til 'Sydpå'.
Bro er snart aktuel med en opfølger til 'Sydpå'. Foto: Pressefoto
Vis mere

Den store drøm har for Bro altid været at stå på en scene og synge foran en masse mennesker, og i slutningen af teenageårene var han til sit held så stødt på den tidligere ’X Factor’-stjerne Basim, der havde fået gang i en større sangskrivervirksomhed.

»Basim spurgte, om jeg ikke kom i studiet for at lave noget musik. Det første nummer, vi lavede, fik aldrig pladeselskabernes opmærksomhed, men da vi så præsenterede ’Hvor er du, Bro?’, var alle pludselig på, og siden har jeg koncentreret mig hundrede procent om at lave musik.«

’Hvor er du, Bro’, der kom ud i 2016, blev et kæmpehit med indtil videre 12,4 millioner afspilninger på Spotify, og han fortryder på ingen måder i dag, at han valgte musikken i stedet for fodbold.

»Jeg vil altid vælge musikken først. Også selv om der måske er flere penge i fodbold. Da ’Hvor er du, Bro?’ kom ud, sagde jeg straks mit job op som pædagog og har stort set kunnet leve af musikken siden. Min drøm er at blive Danmarks største popstjerne, og jeg er kun 22 år, så jeg har hele livet foran mig.«

Og fodbold? Bro skal selvfølgelig følge med i VM og har naturligvis AC med på sit VM-managerhold.

»Jeg har 140 spillejobs hen over sommeren, så jeg får travlt, men skal selvfølgelig have sat et hold med AC på alle pladser.«

Bro slog igennem i 2016 med nummeret 'Hvor er du, Bro?'
Bro slog igennem i 2016 med nummeret 'Hvor er du, Bro?' Foto: Pr foto
Vis mere