Lyt til artiklen

Danmark går sammen med en række nationer i en protest mod FIFA, når anfører Simon Kjær tirsdag mod Tunesien vil bære One Love-armbindet.

Det er ikke godkendt af FIFA, og der venter derfor en form for straf efter kampen, men hvad den bliver, har DBU ingen idé om endnu.

»Hvad straffen skulle blive, det ved jeg ikke noget om. Det får vi måske en indikation om, når England og Holland har spillet deres kampe dagen inden. Det bliver vi nok klogere på,« siger Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, ved lørdagens pressemøde.

Det var også her, at Christian Eriksen først løftede sløret for beslutningen om at bære symbolet for en antidiskriminationskampagne, og dermed følger Danmark i fodsporene på Norge, Sverige, Schweiz, Tyskland, Belgien, Frankrig, England, Wales og Holland, der alle tog beslutningen før Danmark.

FIFA har ellers samme dag som det danske pressemøde dikteret, at det ikke er i orden at bære budskaber, der ikke er givet lov til.

Mens der nu er truffet en beslutning om at sende et signal til Qatar og FIFA med One Love-anførerbindet, er der ikke planer om yderligere tiltag fra DBU for nu, erklærer Peter Møller.

»Nej. Det gør vi ikke.«

England møder Iran mandag, mens Holland støder ind i Senegal med deres markeringer dagen før Danmarks VM-åbner.