Da Jensens Bøfhus i 2018 havde store problemer og blev reddet af bankernes nåde, opfordrede han til at lade kæden dø.

Nu er Jensens Bøfhus så fortid, men det får trods alt ikke Berlingskes madanmelder, Søren Frank, til at danse lykkeligt rundt.

Det fortæller han til B.T.

»Det overrasker mig overhovedet ikke, og jeg græder bestemt ingen tårer. Men det er ikke sådan, at dansk gastronomi nu er reddet,« siger Søren Frank.

»Jeg har ikke noget personligt had til kæden, men jeg synes ikke, at den var værd at samle på. Maden var ikke imponerende,« fortsætter madanmelderen.

Fredag lukkede Jensens Bøfhus efter 41 år. Med kædens tidligere problemer og dårlige omdømme overrasker det i virkeligheden Søren Frank mere, at folkene bag kunne holde liv i den så længe.

Søren Frank har anmeldt utallige danske restauranter.
Søren Frank har anmeldt utallige danske restauranter. Foto: Mathias Svold

»Det har undret mig. Jensens Bøfhus har haft flere møgsager - som sagen mod den lille fiskemand - der har klæbet sig til brandet. Kvaliteten var dårlig, bøfferne var dårlige, og kæden er ikke fulgt med tiden,« siger Søren Frank, der kalder kæden en »turistfælde« og en »restaurant for folk, som ikke er vant til at gå på restaurant«.

Der er ganske enkelt mange andre steder, hvor man får mere kvalitet for pengene, mener han.

»Det ville være et usundt tegn, hvis Jensens Bøfhus kunne leve til uendelighed. Men der er stadigvæk brodne kar i dansk gastronomi, som ikke burde være der, og hvor jeg ikke ville sætte mine ben.«

Søren Frank gæstede senest bøfkæden i 2018, og dengang var han ikke imponeret.

»Det var ligesom McDonald's, hvor maden kommer fra et centralkøkken. I den enkelte restaurant blev der ikke lavet mad. Der var ingen knive eller pander. Bøfferne kørte på samlebånd. Det var et 'ikke-køkken',« siger han.

Siden har særligt oksekødspriserne været på himmelfart, hvorfor det kun er blevet endnu sværere at servere kvalitet, mener madanmelderen.

Jensens Bøfhus er blevet overtaget af Bones og lukker.
Jensens Bøfhus er blevet overtaget af Bones og lukker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jensens Bøfhus bliver overtaget af konkurrenten Bones, som vil drive restauranterne videre under et andet navn.

Søren Frank indrømmer, at han aldrig har været på Bones, men at »alene navnet siger mig, at de har et mere tidssvarende brand«.

Med tanke på Berlingskes læseres geografiske placering og gastronomiske præferencer har Søren Frank indtil nu ikke haft anledning til at anmelde Bones.

»Men de kan overleve og leve godt, så det giver mig da en eller anden form for nysgerrighed på, hvad det går ud på.«

Også kendiskokken Claus Holm har reageret på lukningen. Det kan du læse mere om HER.