Henrik Fisker og hans kriseramte Fisker Inc.

Fortællingen om mangemilliardæren, der havde en vision om en elbil, har fået endnu et hak i tuden.

For mandag vil aktierne i Fisker Inc. officielt blive afnoteret og smidt af fondsbørsen i New York, lyder det af oplysninger fra det amerikanske børstilsyn SEC ifølge Finans.

Afnoteringen skyldes, at aktierne har været handlet på et 'unormalt lavt niveau' i en måned. Derfor er aktierne ikke længere egnet til handel på fondsbørsen.

I midten af marts kom det frem i flere medier, at Fisker havde hyret rådgivere til at hjælpe med at udarbejde en potentiel konkursbegæring.

Spiralen har været nedadgående siden februar 2021. Her var selskabet otte milliarder dollar værd. I dag er det omtrent 50 millioner dollar værd.

Henrik Fisker, er både topchef og stifter af elbilfirmaet Fisker Inc.
Henrik Fisker, er både topchef og stifter af elbilfirmaet Fisker Inc. Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Helt konkret, så vides det ikke nøjagtigt, hvor meget den danske stifter og topchef Henrik Fisker ejer i Fisker Inc.

Tidligere har det i flere internationale medier været anslået til at være på omkring 20 procent. Tilbage i december kaldte Fisker sig selv en »signifikant aktionær« i Fisker Inc. på LinkedIn.

Derfor anslår Finans, at danskere på papiret er gået fra at være mangemilliardær til at have en mindre formue.

Det har bestemt heller ikke hjulpet Henrik Fisker, at den indflydelsesrige og anerkendte YouTube-stjerne og bilanmelder Marques Brownlee ikke var fan af flagskibsmodellen.

Faktisk var det den værste elbil nogensinde af to omgange i Marques Brownlees øjne.

»Er det fortsat den værste bil, jeg nogensinde har anmeldt? For at være ærlig, når jeg ser tilbage på, hvad jeg har haft mulighed for at anmelde, så ja – det er stadigvæk den værste,« siger Marques Brownlee i videoen.