Den italienske model Luca Marchesi tiltrækker i den grad opmærksomhed med sine videoer, som han deler på videotjenesten TikTok.

Her har han sammenlagt over 1,1 million følgere og over 28,7 millioner likes på sin profil, hvor han beskriver sig selv som »chefen for kæbelinjer«.

Og det kan man vidst rolig kalde ham, for italieneren er blandt andet blevet kendt for at tygge på en gummilignende genstand, som angiveligt har givet ham en bredere kæbe.

Det er dog ikke helt uden grund, at Luca Marchesi har lagt tid og kræfter i en masse videoer med sit kæbeforløb.

For i tidligere i hans liv fik han afslag fra et modelbureau, som ikke mente, at han havde det, der skulle til, for at blive model. Derfra besluttede han sig for at gøre dem til skamme.

»De fortalte mig, at jeg ikke havde kroppen og trækkene til at kunne arbejde i den verden, og fra det øjeblik tog jeg det som en personlig udfordring. Jeg trænede, gik på diæt og begyndte at løbe hver dag. Jeg begyndte også at arbejde på mit ansigt, men jeg havde en meget defineret kæbe i starten, det har altid været mit særpræg,« siger han til norske Dagbladet.

Det har blandt andet betydet, at han har trænet sin kæbe i knap fire år efterhånden.

I mellemtiden er hans følgere dog ikke helt enige i italienerens ageren. Nogle mener, at kæbe ikke kan være ægte og er skabt af et filter, mens andre mener, at modellen har taget træningen alt for langt.

Og det gør tandlæge og ekspert i tandretning Martina Hodgson også. Hun mener, at det kan få store konsekvenser for modellen.

Hun mener, at overudviklede kæbemuskler skabt bevidst gennem træning ved at gnide tænder eller stramme kæbemuskulaturen kan føre til problemer som migræne eller dysfunktion i kæbens led.

»Dette er muskler, der forbinder kæbebenet med kindbenet og hjælper os med at tygge, så en overudvikling i denne region anbefales ikke,« siger hun til britiske Metro.

Selvom eksperter fraråder hans vilde træning, har Luca Marchesi ingen planer om at stoppe.