Måske englænderen Abdulah Husseni havde holdt sig på dydens smalle sti, hvis han havde vidst, hvad der var ham i vente, da han begik sin forbrydelse.

Han er nemlig ikke alene blevet idømt en fængselsstraf på ni måneder, men hans billede er også blevet verdensberømt.

På et overvågningsbillede, taget mens han begik sin forbrydelse, ligner Husseni nemlig til forveksling Ross fra tv-serien Venner, spillet af skuespilleren David Schwimmer. Så meget at billedet gik viralt på internettet, og Husseni altså blev kendt verden over.

Torsdag er den famøse forbryder Husseni så blevet dømt skyldig i at have forsøgt at bruge et stjålet kreditkort til at købe ting i fire forskellige butikker i den engelske by Blackpool, skriver magasinet Time.

Det var dommer Sarah Dodd, der fandt, at bevisbyrden imod Abdulah Husseni var blevet løftet.

Og det koster ham altså en betragtelig mængde tid bag tremmer.

Sagen er blevet dækket af medier verden over, og Hussenis billede nåede sågår helt til USA, hvor skuespilleren Schwimmer fik et glimt af sin dobbeltgænger.

Trods sagens alvorlige omdrejningspunkt tillod skuespilleren alligevel at tage gas på situationen.

Sagen om dobbeltgængeren nåede også ud til David Schwimmer, som kvitterede med en sjov video på Twitter. EPA/NEIL HALL *** Local Caption *** 54975450
Sagen om dobbeltgængeren nåede også ud til David Schwimmer, som kvitterede med en sjov video på Twitter. EPA/NEIL HALL *** Local Caption *** 54975450 Foto: NEIL HALL
Vis mere

Han lagde i oktober sidste år en video på Twitter, som skulle forestille at være taget på overvågningskamera, og hvor han i favnen bar på øl, svarende til dem Husseni blandt andet er dømt for at snyde sig til.

Til videoen skrev han en kort tekst:

'Betjente, jeg sværger, at det ikke er mig.'

Den 'ægte' forbryder har dog knap så meget at grine af, og han får nu skrevet både tyveri og bedrageri på sin straffeattest.