Torsdag bliver en vejrmæssig »skiftedag«, lyder det fra DMI.

Bedst som vi har vænnet os til tocifrede varmegrader og høj vintersol, slår vejret om. Og efter flere dage med varmt forårsvejr i februar er der nu køligere temperaturer på vej.

»Det er slut med den meget massive forårsvarme i denne omgang,« fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Lars Henriksen.

Han tilføjer dog, at der trods køligere temperaturer stadig er udsigt til flotte forårsagtige dag med gode muligheder for sol.

»En svag koldfront er på vej ind over landet vestfra, og det giver lidt kølige luft i løbet af dagen med skyer og temperaturer, der er mere normale for årstiden,« siger han.

En del af torsdagen bliver dog pæn og lun i den østlige del af landet, hvor omslaget først kommer i løbet af eftermiddagen. Her vil temperaturerne stadig ligge på mellem 12 og 13 grader, ja, måske helt op til 14 grader, forudser meteorologerne.

Anderledes gråt ser det ud i den nord- og vestlige del af landet.

»Her vil der ikke være meget sol i dag,« siger Lars Henriksen, som i stedet ser skyet vejr og småregn i prognoserne.

Hører du til dem, der allerede har fundet både solbriller og racercykel frem fra vinterhiet, så fortvivl ikke:

Trods de køligere temperaturer lover Lars Henriksen nemlig, at vejret stadig vil føles »forårsagtigt.«

»Det er ret tør luft, der er på vej, så de fleste dage vil være meget pæne. Så det er ikke sådan, at vi fuldstændig aflyser foråret. Det bliver stadig pænt med sol. Det bliver bare mere køligt.«