Hvis du er én af dem, der havde krydset fingre for regn i weekenden, så haven kunne få vand, og dine nye gummistøvler kunne gåes til, så er der nedslående nyt.

Regn bliver da nemlig ikke meget af - hvis noget overhovedet. Til gengæld falder temperaturerne en smule.

Sådan lyder meldingen fra DMI, selvom prognoserne tidligere på ugen pegede i retning af et lille vejrskifte hen mod weekend.

»Det markante vejrskifte, udskyder vi, men det bliver en lille smule køligere de næste par dage,« siger Henning Gisselø, vagthavende hos DMI.

Selvom temperaturerne falder en smule i løbet af de kommende dage, er der dog ikke ligefrem koldt vejr i vente. Faktisk holder temperaturerne mange steder i landet sig over 25 grader, som er definitionen på en sommerdag.

Dog kan særligt én del af landet se frem til lidt køligere vejr.

»Det ser ud til, at vi har set tyngdepunktet af de høje temperaturer i den sydvestlige del af landet. Nu forskydes varmen mere mod øst, så det er især Sjælland, der kommer til at løbe med de højeste temperaturer,« siger Henning Gisselø.

»Vinden kommer mere over i det sydvestlige hjørne, og det gør, at den del af landet får luft ind, som er kold, hvilket tager toppen af temperaturen i Vestjylland.«

DMI udsendte tirsdag en dugfrisk månedsprognose, hvor det tyder på, at vi kan se frem til en lidt blandet landhandel på vejrfronten.

Allerede fra næste uge bliver det mere ustabilt med perioder af regn og kun enkelte soldage.

Dagstemperaturerne falder til mellem 17 og 23 grader, og regnen nærmer sig - særligt i Jylland.