Der er store forskelle på, hvordan danskerne har oplevet vejret i dag.

Mens de østlige egne har været badet i sol og temperaturer op mod 30 grader, har det været anderledes køligt i det jyske.

Faktisk har der været næsten dobbelt så varmt i Brandelev på sydsjælland, hvor dagens højeste temperatur er målt med 30,9 grader, som der har været oppe i det nordvestlige Jylland, hvor temperaturerne har holdt sig på beskedne 16-17 grader.

»I går var det i Sønderjylland, man havde varmen, i dag er det øst på. Vinden kommer ind fra nordsøen, og det køler lidt på de vestlige kanter,« siger Frank Nielsen, der er vagthavende hos DMI.

Og er man tilfreds med dagens fordeling af vind og vejr, så skal man blive, hvor man befinder sig.

Resten af weekenden bliver faktisk næsten en tro kopi. Således venter der både lørdag og søndag mere sol og varme til især Sjælland og Bornholm, mens det bliver koldere, jo længere vestpå man kommer.

Begge dage kan man igen nå op omkring 30 grader mod øst, mens det i Østjylland bliver 20-23 grader. Vestjyderne må tage til takke med temperaturer under 20 grader.

»Kan man ikke holde varmen ud, så skal man tage til Jylland.«

Ikke nok med det, så venter der også regn og tordenbyger i Jylland. Både lørdag, og især søndag, kan der i løbet af dagen drive byger ind fra vest. De kan være kraftige og med torden.

»Hvis man er vestpå, bliver man våd af regn, mens hvis man er østpå, så bliver man våd af sved,« siger Frank Nielsen.

Efter weekenden ser det dog også ud til, at øboerne mod øst må vinke farvel til den tropiske varme. Et lavtryk presser sig nemlig på fra syd, og med sig har det ikke blot regn, men også køligere luft.

Næste uges vejr bliver en blandet pose bolsjer, mens temperaturerne lander på et mere normalt leje:

»Generelt bliver det køligere. Nogen vil måske mene, at det bliver mere behageligt.«