Termometeret siger nul til tre graders varme, men det føles som minus syv graders frost.

Hvis dagens vejrudsigt var en sang, ville den uden tvivl lyde: »Det er koldt derude …«

»Det bliver en ganske kold og blæsende dag,« lyder det da også fra vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø onsdag morgen, hvor han melder om frisk vind til kuling.

En frontzone med både slud og sne er på vej ind over landet fra sydvest, og den giver hvidt nedbør flere steder i det jyske og på Fyn i løbet af dagen, forklarer han.

»Fronten vil dække noget af Fyn og hele Jylland, men så går den i stå over Vestsjælland og Lolland-Falster i eftermiddag. Sneen når ikke til Nordsjælland og København i dag,« siger Henning Gisselø.

Nedbøren falder som slud og sne, men vil også slå over i regn flere steder.

Forskellen mellem landsdelene ses også i udsigten for de fire største byer.

København
Københavnerne får ingen sne onsdag, men må vente til torsdag på den hvide nedbør. Til gengæld bliver det en skyet, blæsende og kølig dag.

Aarhus, Aalborg og Odense
»De tre andre byer får slud og sne. I Odense slår det måske først over i regn,« siger Henning Gisselø.

Også aarhusianerne og aalborgenserne får mest slud og sne, tilføjer han.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem frysepunktet og tre graders tre varme.

»Det gælder for alle fire byer, at det bliver en blæsende dag,« siger han.

Mens det onsdag er de vestlige egne, der får sne, er det lige omvendt torsdag. Her er det nemlig især Østsjælland, Nordsjælland og Bornholm, der står for skud.

Henning Gisselø skønner, at der kan falde op til ti centimeter, men at der de fleste steder nok vil komme mellem tre og otte.

»Hvis det falder uheldigt, kan det godt give nogle trafikale problemer i form af, at trafikken kan gå lidt i stå i løbet af torsdagen.«

Og så har han godt nyt til alle, der er vilde med vintersport.

»Hvis man er hurtig, kan man godt få luftet kælken eller skiene, men det gælder om at udnytte det, mens det er her, for det forsvinder hurtigt igen,« siger Henning Gisselø.