Det kan være svært at forstå, hvordan noget så umiddelbart simpelt som at læse kan være så svært for nogen.

Og selvom ordblinde forsøger at beskrive det som om, at bogstaverne ’hopper og danser på papiret’, når de vil prøve at sætte dem sammen til ord, så er det svært at visualisere.

Men det har svenske Victor Widell nu gjort, og hans frustrerende billede får nu folk over hele verden, både dem med og uden læsevanskeligheder, til at klappe i hænderne.

Victor Widell har ikke selv dysleksi, men efter at have talt med en veninde, der har den udbredte lidelse, gik han i tænkeboks og skabte for sjov dette billede på sin hjemmeside:

Artiklen fortsætter under billedet

»Ordblindhed er helt klart meget individuelt. Sitet er hverken repræsentativt eller nøjagtigt - først og fremmest lavede jeg det for sjov,« siger han til Metro.se.

Men selvom det ikke er hos alle ordblinde, bogstaverne opfører sig på Victor Widells måde, så hyldes han på internettet for sit forsøg på at skabe en bedre forståelse for ordblindes vanskelige hverdag.

Bl.a. på Reddit, hvor mange af de over 1000 kommentarer kommer fra ordblinde, der kalder billedet ’rigtig tæt på den ægte oplevelse’, selvom bogstaverne bevæger sig lidt for hurtigt.

»Det sjove er, at jeg også hører forskellige reaktioner fra folk, som ikke er ordblinde. Nogen kan læse hele siden med lidt besvær, andre giver op efter kort tid,« siger Victor Widell.

Der findes ingen officielle tal på, hvor mange danskere der lever med skrive- og læsevanskeligheder, men Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark anslår, at 3-7 procent af befolkningen er ordblinde.