En helt særlig gruppe fans af dansktop-bandet Kandis er omdrejningspunktet i filmen "Kandis for livet".

Det er ikke bare musik og noget at danse til, som en gruppe af dansktop-bandet Kandis' fans får, når den populære gruppe udgiver musik eller spiller koncerter.

De får nemlig også trøst, og flere har gennem det kendte bands musik fundet en mening med livet.

Den gruppe fans følger filminstruktøren Jesper Dalgaard i dokumentaren "Kandis for livet", der blev præsenteret ved et arrangement på Det Danske Filminstitut tirsdag.

Filmen, der har landsdækkende premiere i de de danske biografer den 23. september, har selvfølgelig også dansktop-stjernen Johnny Hansen med.

Men det er forholdet mellem idolet og de meget dedikerede fans, som instruktøren Jesper Dalgaard har valgt at sætte fokus på.

- Kandis' tekster og universer berører så mange mennesker. Da jeg gik ind i det, opdagede jeg, hvor mange mennesker der kan identificere sig med Johnny og hans tekster på godt og ondt, siger Jesper Dalgaard.

Produktionsselskabet fortæller om dokumentaren:

- I filmen ser vi, hvordan Kandis' tekster har reddet Renés liv og har fået Anette igennem sorgen over at have mistet sin mand, mens Strøm får mod til at pakke kufferten og rejse på ferie for første gang i 20 år til Costa del Sol, hvor Kandis optræder i den lille danskerkoloni Club Danesa i forbindelse med klubbens jubilæum.

- Da Jonas mister sin far ønsker han ikke rigtig længere at leve, men da han bliver bandets stikirenddreng, får han modet til at forfølge sine drømme.

- Og endelig er der Susan, som drømmer om at blive Johnnys nye kæreste og ikke mindst Henning, som er den eneste fan, der får lov at besøge Johnny i hjemmet i Hurup.

Kandis-Johnny kalder selv dokumentaren for en "rørende og livsbekræftende film".

- Den viser, hvad musik kan gøre i forhold til at finde et fællesskab. Det er helt klart ikke den film, jeg havde troet, det skulle være. Det er på ingen måde et klassisk portræt, men mere en film som fortæller de her Kandis-fans' historier, og selvfølgelig indeholder filmen også uddrag af min egen historie.

- Jeg håber, at mange vil kunne spejle sig i filmen og dens karakterer, og at filmen i det hele taget vil blive taget godt imod, lyder det fra den populære sanger.

Se traileren her: https://vimeo.com/578054152/99d3112240

/ritzau/