B.T. har sat sig for at anmelde en række af madtilbuddene under musikdagene på Roskilde Festival. Første sted på listen er københavnerfænomenet -  burgerkæden Halifax, der har 10 bikse i Storkøbenhavn. Jeg har frekventeret flere af dem i løbet af årene og er aldrig gået skuffet derfra.

Derfor skulle jeg selvfølgelig prøve Halifax i campingområdet vest. På menuen var der ingen af de sædvanlige burgere som Lone Star eller den frække Zürich. Jeg valgte derfor en festivalburger, en omgang pommes frites og en rabarber lemonade til 135 kroner. Ekspedienten fandt ret hurtigt burgeren frem fra gastrobakken, hvor der lå en stor bunke og ventede.

Ved første øjekast så selve burgeren en anelse kedelig ud. Bollen lignede en mørk krydderbolle. Noget man kan købe sig til fra den lokale discountforretning. Den var hård, som om den havde ligget i gastrobakken lidt for længe, inden jeg fik den indenbords. Hvis man har spist på Halifax før, så vil man kunne genkende den gode aioli og chipotlemayo, som var spot on.

Bøffen var stegt perfekt medium, men til gengæld smagte den af ingenting. Derfor var det ok, at fritterne var oversaltet.

Foto: Bo Poulsen
Vis mere

Der var også en eller anden form for chili i burgeren. Den var væltet over i den ene side af burgeren. Det var en skam. Det er næsten sørgeligt at påpege, men det som smagte bedst i burgeren var den syltede agurk - en ting som nogle elsker at hade, når de spiser burger. Ærgerligt, at der ikke var flere i. Rabarberlemonaden var til gengæld skøn.

Det gode: Fritter og dyppelsen. Den ene syltede agurk. Bøffen var godt stegt. Lemonaden.

Det dårlige: Tør og kedelig bolle. Totalt underkrydret bøf. Chilien var væltet over i den ene side af burgeren.

Dommen: Hvis du tager på Halifax på Roskilde Festival og regner med at få noget, du kender, så vil jeg anbefale, at du samler en lemonade op og går videre til næste spisested. Til gengæld blev jeg mæt.