I en alder af 254 år er det på tide med en makeover.

Således vil Hofteatret på Slotsholmen i København være lukket frem til 2022, mens en gennemgribende renovering finder sted.

Selvom det historiske teater skal have den helt store tur, forsikrer holdet bag, at det vil ske nænsomt.

Der er sat 73,5 millioner af til projektet, der skal »forbedre oplevelsen mærkbart« på det teater, som Christian den Syvende i sin tid stod bag.

Dengang i 1767 mente den unge prins nemlig, at han – som andre enevældige konger og fyrster – da måtte have sit eget hofteater.

Teatret blev opført midt i Christiansborgkomplekset og har i årenes løb været scene for alt fra forestillinger til maskerader og dans.

I 1922 blev stedet indrettet som teatermuseum og er siden blevet brugt til forskellige arrangementer.

Eksempelvis et pressemøde med dronning Margrethe, der fortalte om H.C. Andersens eventyr 'Den standhaftige tinsoldat' i forbindelse med en balletforestilling herom.

Dronning Margrethe på hofteatret i 2007 i forbindelse med et pressemøde.
Dronning Margrethe på hofteatret i 2007 i forbindelse med et pressemøde. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Netop teatrets historie skal være i fokus, når man atter slår dørene op i december 2022.

»Det er en exceptionelt spændende periode, som vi netop nu befinder os i. Det er en nænsom transformation af de mere end et kvart årtusinde gamle interiører, som vil styrke Hofteatret som historisk attraktion – ja, hele stedets ånd, foruden oplevelsen af det gamle barokteater,« lyder det således fra direktør Peter Teilmann i en pressemeddelelse, der fortsætter:

»Det vil ikke mindst løfte formidlingen af både Hofteatret og teaterhistorien og gøre den aktuel og relevant for nutidens besøgende, uanset hvem de er.«

Fra 2022 vil gæster således kunne opleve både nye udstillinger, ny lyssætning, lydfortællinger og et nyt caféområde.

Restaureringsprojektet styres af Teatermuseet i Hofteatret i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen.

Pengene kommer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond samt Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.