Tetiana Korenieva brækkede nakken, da hun faldt ned under en cirkusforestilling i Hornbæk. Nu har hun fået en dårlig nyhed.

Den 24-årige ukrainske circus-akrobat skal gennemgå en ny kompliceret operation på et sygehus i Hamburg.

Det oplyser hendes tyske kæreste, Sebastian Hofmann, i en e-mail til B.T.

'Desværre medfører operationen, at Tetiana ikke kommer til at bevæge hovedet og halsen som en rask person igen. Hvor langt hun vil være i stand til at bevæge hovedet, vil første vise sig efter måneders daglig terapi og genoptræning,' skriver Sebastian Hofmann.

Tetiana Korenieva fotograferet på Slagelse Sygehus.
Tetiana Korenieva fotograferet på Slagelse Sygehus. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hvis Tetiana Korenieva ikke bliver opereret, skal hun leve resten af sit liv med hovedet i en halskrave, og der vil være konstant risiko for, at hun bliver lam.

Den ukrainske artist styrtede ned med hovedet først, da et kabel knækkede under en forestilling for Cirkus Arena i den nordsjællandske badeby Hornbæk 1. august.

Hun blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, hvor hun gennemgik en omfattende operation.

Da B.T. mødte hende i august på Slagelse Sygehus, var hendes hoved fastspændt til kroppen i en halskrave. Hun var kun i stand til at indtage føde gennem et sugerør, men var i stand til at stå.

Redningspersonale yder førstehjælp til Tetiana Korenieva i Cirkus Arenas manege.
Redningspersonale yder førstehjælp til Tetiana Korenieva i Cirkus Arenas manege.
Vis mere

Hun håbede meget, at hun ikke skulle gennemgå yderligere operationer, men trods de nedslående meldinger er hun ved godt mod i Hamburg, hvor hun nu befinder sig.

»Næsten alle læger, jeg har mødt, har fortalt mig, hvor heldig jeg er, at jeg stadig er I live, og at jeg er I stand til at gå. De fleste mennesker ville ikke nå så lange efter så hård en ulykke,« skriver hun i mailen og tilføjer:

'Nogen har givet mig chancen for et andet liv, og jeg vil kæmpe så hårdt, jeg kan, for at komme til at leve et normalt liv en dag,' skriver hun.

Tetiana Korenieva var ikke forsikret, og lønnen fra Cirkus Arena stoppede den dag, hun faldt og brækkede nakken.

Tetiana Korenievahar arbejdet med cirkusakrobatik, siden hun var 10 år. De sidste år har hun udført luftakrobatik i cirkus forskellige steder i Europa.
Tetiana Korenievahar arbejdet med cirkusakrobatik, siden hun var 10 år. De sidste år har hun udført luftakrobatik i cirkus forskellige steder i Europa.
Vis mere

For at kunne betale for operationen og den efterfølgende genoptræning har Sebastian Hofmann oprettet en indsamling via crowdfunding. Indtil videre er der samlet 30.625 euro sammen.

I en e-mail takker parret både for den økonomiske hjælp og for den omsorg, de har fået i det danske sygehusvæsen.

'Under hele vores ophold på danske hospitaler, samt tiden efter, har vi modtaget så meget positiv støtte, både mentalt, men også via donationer. Tetiana modtager donationer fra en masse mennesker, hun ikke engang kender. Det er helt fantastisk og varmer vores hjerter i denne svære tid. Under vores ophold på Rigshospitalet og Slagelse Sygehus modtog vi så meget hjælp, hjælp, der strakte sig langt ud over den lægelige hjælp, Tetiana modtog. Alle de mennesker, vi mødte (undtagen Tetianas arbejdsgivere), hjalp os, alt hvad de kunne igennem deres vidunderlige medmenneskelighed. Det har været meget rørende,' skriver parret i e-mailen.

Mindre hjerteligt er forholdet til Cirkus Arena, der lagde telt og manége til forestillingen, da Tetiana Korenieva styrtede ned. Parrets danske advokat, Søren Kroer, oplyser, at han vil søge fri proces til at lægge sag an mod det danske cirkus for at gøre dem ansvarlige for det knækkede kabel.