»Hvad er dit fucking spørgsmål? Kom nu!«

Tonen var hård under et virtuelt møde i AirAsia. Og det var direktør for AirAsia Thailand-afdelingen, Tassapon Bijleveld, der førte an.

En video af seancen er de seneste dage gået viralt på Twitter, hvor flere tager kraftig afstand fra hans opførsel.

Det samme gør CEO for AirAsia, Tony Fernandes.

Sagen tager sit udgangspunkt i et møde afholdt på et ukendt tidspunkt den seneste måned. Mødet foregik virtuelt, og til stede var flere højtstående ledere – heriblandt Tassapon Bijleveld.

En optagelse af mødet viser, at han undervejs afbryder en kvinde, der er ved at stille et spørgsmål, med ordene:

»Hvad er dit fucking spørgsmål? Kom nu!«

Kvinden forsøger sig så igen, førend hun atter bliver afbrudt:

»Hvad er dit spørgsmål? Kom nu. Tal ikke så meget. Du taler for meget.«

Hvad der ledte op til afbrydelserne, fremgår ikke af optagelserne, men det har ikke afholdt folk fra at reagere på Twitter.

Således kalder flere Tassapon Bijlevelds opførsel for både skuffende, respektløs og foragtelig. Brugeren, der i første omgang delte optagelserne, skriver:

'Jeg er både chokeret, forfærdet og rasende over at se denne video, hvor min ven bliver behandlet med respektløshed af AirAsia Thailands CEO under et møde med over 500 deltagere,' skriver pågældende, der også kritiserer de andre mødedeltagere for ikke at gribe ind:

'Det er frastødende og overraskende at se, hvordan patriarkalsk egoisme på den måde tolereres i AirAsia.'

Men det er altså misforstået, at den slags tolereres i virksomheden, understreger CEO for AirAsia, Tony Fernandes.

Han undskylder nu offentligt for episoden, men forklarer ikke, hvorfor han ikke greb ind under mødet, hvor han selv deltog

»Dette er ikke en kultur, vi ønsker i AirAsia. Det, han gjorde, var forkert, og han har undskyldt,« fortæller han til det lokale medie The Vibe og fortsætter:

»Sproget, der blev benyttet, var naturligvis ikke i orden, men jeg kender Tassapon … Han ville have sagt det samme til en mandlig ansat.«