Mens lokale bønder kæmper for at vande deres marker og få økonomien til at løbe rundt, bygger den indiske regering en kæmpestatue på 182 meter.

Statuen, der forestiller uafhængighedsforkæmperen Sardar Vallabhbhai Patel, bliver den højeste i hele verden og kommer til at koste den svimlende sum af 2,8 milliarder danske kroner, skriver BBC.

Imens lider bønderne, der bor i nærheden, under flere års tørke. De er nemlig afhængige af monsunregnen, men den er blevet mere og mere ustabil de senere år.

»I stedet for at bruge penge på en kæmpe statue burde regeringen bruge pengene på bønderne i distriktet,« siger 39-årige Vijendra Tadvi til BBC.

Statuen er 182 meter høj og er blevet døbt 'Statue of Unity'.
Statuen er 182 meter høj og er blevet døbt 'Statue of Unity'. Foto: AMIT DAVE
Vis mere

Han er lokal bonde og dyrker chili, majs og jordnødder. Han er afhængig af monsunregnen og vand, han kan pumpe op fra undergrunden.

Men på grund af tørken er det ikke længere muligt, fordi han og størstedelen af de andre bønder mangler basale vandingsmuligheder.

Regeringen, som har betalt halvdelen af statuen, er dog ikke så bekymret.

De vurderer, at statuen vil tiltrække omkring 2.5 millioner besøgende om året, hvilket ifølge dem vil åbne op for nye forretningsmuligheder for de lokale i den primært fattige landsby Nana Pipaliya. Her lever mange også i hungersnød.

Statuen bliver rejst i Sardar Vallabhbhai Patel hjemdistrikt Gujarat i Indien.
Statuen bliver rejst i Sardar Vallabhbhai Patel hjemdistrikt Gujarat i Indien. Foto: AMIT DAVE
Vis mere

Derfor er der opstået modstandsgrupper, som kritiserer regeringen for prioriteringen.

»Vi vil spørge regeringen, hvorfor de ikke kan finansiere et projekt, som kan støtte bønder og forbedre deres levestandard?« siger Lakhan, en aktivist, som kun vil fortælle sit fornavn, til BBC.

Bønderne i området er efterhånden så desperate, at de begynder at stjæle vand fra en kanal, der går forbi deres marker.

Det er ulovligt, men bønderne har lagt rør under jorden fra kanalen ud til deres marker. De har nemlig udtømt alle andre muligheder for at vande deres marker.