Der er feststemning hos Donald Trump og ikke mindst hans nærmeste, efter præsidenten søndag blev renset for at samarbejde med Rusland.

Det skete, da den særligere anklager Robert Muellers rapport – som har været undervejs i to år - landede på justitsministerens bord.

Mandag begyndte Trumps nærmeste så at reagere. Og det er ikke gået stille for sig.

Trumps pressesekretær Sarah Huckabee Sanders turnerede dagen derpå i flere amerikanske morgenprogrammer, hvor hun mildest talt gik i offensiven.

Her fik hun blandt andet sagt, at undersøgelsen af Trump var sket på baggrund af ’løgne og konspirationsteorier’, som var udtænkt af medier og politikere fra det demokratiske parti, skriver Business Insider.

Senere kaldte hun det »uhyrligt,« at demokrater og politikere de seneste to år har fremstillet Donald Trump som en russisk agent, skriver BBC.

»Det er at sidestille med forræderi,« sagde Sarah Huckabee Sanders:

»Det kan man få dødsstraf for i det her land, og det er uhyrligt at påstå.«

Sarah Huckabee Sanders langer ud efter demokrater og medier efter Mueller-rapportens konklusioner.
Sarah Huckabee Sanders langer ud efter demokrater og medier efter Mueller-rapportens konklusioner. Foto: SAUL LOEB
Vis mere

Samtidig beskrev hun beskyldningerne mod Trump har været en »grotesk løgn« og et forsøg på at »vælte den amerikanske præsident.«

Hun mener, at rapporten er en total frifindelse af Trump.

»Det her er noget, hvis vi er helt ærlige, som aldrig skulle være sket. Det her har været to års spild af tid og skatteydernes penge,« sagde hun til NBC.

Også Donald Trumps vicepræsident Mike Pence har sender en kindhest af sted til demokraterne og de amerikanske medier.

Mike Pence er glad for rapportens konklusioner.
Mike Pence er glad for rapportens konklusioner. Foto: MARK WILSON
Vis mere

»Efter to års undersøgelser og hensynsløse beskyldninger fra demokrater og folk i medierne bekræftede specialanklageren, hvad præsident Trump hele tiden har sagt,« sagde han blandt andet ifølge CNN:

»Tag ikke fejl, mine amerikanske landsmænd, dette var en total frifindelse af USA’s præsident og vores kampagne, og det bør hilses velkommen af samtlige amerikanere.«

Flere demokrater har i kølvandet på rapporten – som indtil videre kun er offentliggjort i en opsummeret form – krævet, at hele rapporten offentliggøres.

Sarah Huckabee Sanders sagde flere gange i diverse tv-programmer, at præsident Trump »hellere end gerne« ser, at hele rapporten bliver offentliggjort.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: MIKE THEILER
Vis mere

Det er dog ikke sikkert, at det sker, da der kan være flere private hensyn at tage til individer, der er nævnt i rapporten.

Donald Trump selv har heller ikke været tilbageholdende i kølvandet på rapporten.

I et tweet skrev han, at rapporten er en ’total frifindelse’. Senere gik han så i offensiven:

»Dette var et ulovligt forsøg på at fælde mig. Og det er en dyb skam, at vores land og jeres præsident måtte gå dette igennem. Og jeg håber, at nogen nu vil kigge nærmere på den modsatte fløj, den anden side, hvor der skete en masse slemme ting,« sagde han.