Den forhenværende amerikanske præsident Donald Trump har fyret en hele række trusselsbreve afsted mod sin forhenværende venner fra Det Republikanske Parti.

'Hvis De fortsat vælger at bruge præsidentens navn og lighed i deres kampagner, agter vi at anlægge sag og kræve erstatning.'

Sådan står der ifølge mediet Politico i breve sendt fra Donald Trumps advokater til lederne af den republikanske nationalkomité, The National Republican Senatorial Committee og The National Republican Congressional Committee.

'De kan ikke svine præsidenten til, mens De samtidig udnytter hans velfortjente popularitet til at indsamle millioner,' lyder det i en pressemeddelelse.

Donald Trump truer med sagsanlæg.
Donald Trump truer med sagsanlæg. Foto: JOE SKIPPER - Reuters
Vis mere

Siden valgnederlaget til sin demokratiske modkandidat og nuværende præsident Joe Biden 4. november 2020 har Donald Trump ligget i verbal krig med mange af sine republikanske partifæller.

Mange af ekspræsidentens tidligere støtter har således valgt at kritisere deres leder.

Samtidig er de selvsamme republikanere dog ikke blege for at bruge Donald Trumps navn og billede, der bruges i forbindelse med indsamlinger til penge til fremtidige valgkampagner.

Og det er denne tilsyneladende dobbeltmoral, som Trump og hans advokater nu langer ud efter.

Donald Trump har stadig mange entusiastiske tilhængere.
Donald Trump har stadig mange entusiastiske tilhængere. Foto: CHANDAN KHANNA - AFP
Vis mere

Allerede før sin tid i Det Hvide Hus var Donald Trump hurtig til at beskytte sit navn, som han selv bruger overalt – på hoteller, golfklubber og kasinoer.

Ifølge avisen New York Post er ikke færre end 187 personer og firmaer igennem tiden blevet sagsøgt af Donald Trump.

Og heller ikke det nye juridiske slagsmål lægger Trump-advokaterne fingre imellem.

'Præsidenten vil slå hårdt ned på alle, der udnytter hans navn,' lyder det i brevene, der blev offentliggjort i weekenden.

Mitt Romney er én af flere reprublikanere, der trods partifællesskab ikke støtter Trump.
Mitt Romney er én af flere reprublikanere, der trods partifællesskab ikke støtter Trump. Foto: MANDEL NGAN – AFP
Vis mere

Efter nederlaget til Biden svor Donald Trump således, at han ville hævne sig på alle de republikanere, der ikke helhjertet støttede ham i valgkampen.

Og ifølge avisen New York Times frygter Donald Trump, at de penge, der er indsamlet i hans navn, kan gå til genvalg af Mitt Romney, Liz Cheney og andre ikke-Trump-venlige republikanere.