USA's præsident, Donald Trump, overvejer at lukke New York og omegn midlertidigt ned.

Det siger han til journalister lørdag, idet han forlader Det Hvide Hus for at rejse til Norfolk, Virginia.

Trump fortæller, at han overvejer at forbyde rejser ind og ud af New York-området for at begrænse spredningen af coronavirus fra dets amerikanske epicenter, New York City.

- Vi overvejer forskellige tiltag. Nogle mennesker ser gerne, at New York bliver sat i karantæne, fordi det er et hotspot. Det er ikke sikkert, vi bliver nødt til det.

- Men der er en mulighed for, at vi på et tidspunkt indfører en kortvarig karantæne på to uger i New York, siger Trump ifølge The Guardian.

- Jeg vil foretrække ikke at gøre det, men vi bliver måske nødt til det.

Udmeldingen kommer, efter at dødstallet som følge af virusset har rundet 2000 på landsplan i USA.

Da dødstallet er mere end fordoblet på blot tre dage, vil Trump derfor muligvis pålægge delstaten New York, dele af nabostaterne New Jersey og Connecticut en karantæne.

Det skal ske for at beskytte andre stater, der endnu ikke har taget det værste stød.

- De har problemer nede i Florida. Mange newyorkere er ramt. Det ønsker vi ikke, siger Trump til journalister ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I mellemtiden siger New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, at han ikke har hørt noget om nogen karantæne.

- Jeg har talt med præsidenten om det flådeskib, der kommer, og de fire steder (i New York, hvor myndighederne overvejer at etablere hospitalsfaciliteter, red.). Jeg talte ikke med ham om nogen karantæne, siger Cuomo lørdag på et pressemøde ifølge The Guardian.

- Nej, jeg har ikke haft de samtaler. Jeg ved ikke engang, hvad det betyder, tilføjer han.

Ifølge Johns Hopkins University, der løbende opdaterer smittetilfælde og dødsfald verden over, er USA nu det land i verden med flest smittede.

Natten til søndag dansk tid er der registreret næsten 120.000 smittede i USA.

/ritzau/