Donald Trump holder fast i, at valget ikke er overstået endnu, og at han ikke har tabt.

Det skriver han i et opslag på Twitter.

'Siden hvornår er det de lamme medier, der bestemmer, hvem vores næste præsident bliver?'

'Vi har alle lært noget i løbet af de sidste to uger,' skriver Donald Trump i sit tweet.

Præsident Donald Trump langer altså – igen – ud efter medierne, fordi det er på baggrund af deres valgprognoser, at de lørdag udråbte Joe Biden som vinder af præsidentvalget.

Det viste nyhedsbureauet AP's valgprognoser blandt andet.

Flere amerikanske medier læner sig op ad disse prognoser. De er baseret på en beregning ud fra faktiske afgivne stemmer, valgstedsmålinger og viden om tidligere stemmeafgivning og andre faktorer.

Når AP's beregning så viser, at det ikke er muligt for en kandidat at blive overhalet, erklæres den pågældende kandidat som vinder ifølge prognosen, skriver Ritzau.

Mediernes udnævnelse af en ny præsident er i øvrigt en fast tradition i amerikansk valghistorie.

Donald Trump stritter dog imod og agter at udfordre valgresultatet hos domstolene med begrundelse om, at der har været omfattende valgsnyd.

Førstedamen, Melania Trump, skriver ligeledes på Twitter, at den amerikanske befolkning fortjener retfærdige valg. Alle lovlige stemmer skal tælles, skriver hun.

Intet tyder ifølge valgobservatører på, at der skulle være svindel i valget. Det har flere både republikanske og demokratiske politikere også slået fast. Trump-lejren har heller ikke på nuværende tidspunkt fremsat konkrete beviser.