De havde netop fejret deres 49 års bryllupsdag.

Lige siden deres pure ungdom havde Tom og Anne-Elisabeth Hagen været et par, og var hun ikke forsvundet den skæbnesvangre oktoberdag i 2018, havde de også haft guldbryllup.

I løbet af de mange år havde der nemlig ikke været noget, der for alvor havde bragt ægteskabet i krise.

Den nu drabssigtede Tom Hagen understregede i hvert fald over for politiet allerede et halvt år efter, at hans hustru blev bortført, at de to aldrig havde talt om skilsmisse.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem 31. oktober 2018. Tom Hagen har afvist, at han og hustruen nogensinde seriøst overvejede skilsmisse. (Arkivfoto) 
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem 31. oktober 2018. Tom Hagen har afvist, at han og hustruen nogensinde seriøst overvejede skilsmisse. (Arkivfoto)  Foto: Privat
Vis mere

Afhøringerne af Hagen fandt sted i februar 2019, altså længe før rigmanden selv kom i politiets søgelys.

På B.T. skrev vi forleden om udtalelserne fra Hagen, som avisen VG var kommet i besiddelse af. Nu skriver norske TV2 så, at milliardæren allerede på daværende tidspunkt afviste, at hans kone havde bedt om skilsmisse.

De oplysninger er interessante, fordi netop forholdet mellem ægtefællerne er centrale for det motiv, politiet mener, Tom Hagen har haft for at ville skaffe sin kone af vejen.

Det kom som et chok for det meste af Norge, da den 70-årige Hagen, som er en af landets rigeste mænd, i slutningen af april blev anholdt under dramatiske omstændigheder og sigtet for drab eller medvirken til drab på sin egen hustru.

Ønskede Tom Hagen at slippe af med sin kone, fordi hun ville skilles? Det mener norsk politi angiveligt. Rigmanden er blevet løstladt, men er fortsat sigtet for drab på eller medvirken til drab på sin kone. (Arkivfoto)
Ønskede Tom Hagen at slippe af med sin kone, fordi hun ville skilles? Det mener norsk politi angiveligt. Rigmanden er blevet løstladt, men er fortsat sigtet for drab på eller medvirken til drab på sin kone. (Arkivfoto) Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanp
Vis mere

Selv nægter han sig skyldig.

Oplysningerne fra både VG og TV2 viser, at milliardæren allerede længe før han selv blev sigtet, forsøgte at afvise ethvert motiv.

Han indrømmede, at de naturligvis - som de fleste andre ægtefolk - havde haft konflikter, men at de ikke var alvorlige og i øvrigt også lå langt tilbage i tiden.

Norske medier og en række eksperter har især undret sig over ægtepagten, som i tilfælde af skilsmisse ville stille Anne-Elisabeth Hagen meget dårligt. Hun ville angiveligt, mener eksperterne, have haft god mulighed for at få den prøvet i retten.

Hagen-parrets hjem i Lørenskog var sikret med forældede alarmer, der ikke virkede.
Hagen-parrets hjem i Lørenskog var sikret med forældede alarmer, der ikke virkede. Foto: NTB
Vis mere

Selv om Tom Hagen er god for omkring 1,9 milliarder norske kroner, viser de tidligere afhøringer af ham, at han slet ikke ser økonomien som et muligt motiv.

Det var nemlig ham, som sad på formuen i ægteskabet, understregede han.

Politiet mener derimod, at Tom Hagen havde et klart motiv for at ville dræbe sin hustru.

De holder dog stadig kortene tæt ind til kroppen med hensyn til, hvilket motiv det drejer sig om.

Tom Hagen foreviget af en tegner, da han var i retten i forbindelse med sin anholdelse. Ved siden af ham ses forsvarsadvokat Svein Holden.
Tom Hagen foreviget af en tegner, da han var i retten i forbindelse med sin anholdelse. Ved siden af ham ses forsvarsadvokat Svein Holden. Foto: Fedor Sapegin
Vis mere

Politiadvokat Haris Hrenovica udtalte tidligere på måneden til norske medier, at temperaturen i ægteskabet naturligvis er helt afgørende i den sammenhæng.

»Det er åbenbart i sådan en sag, at relationen mellem ægtefællerne er af vigtig betydning. Det er noget, som efterforskningen vil belyse nærmere.«

Tom Hagen selv har beskrevet sit ægteskab som 'almindeligt' og 'godt'.

Han har også brugt ordene 'verdens sødeste' om sin kone.