Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vinter er blevet til forår, og snart kommer sommeren, der sender tusindvis af danskere i retning mod Ystad, så de kan holde ferie på solskinsøen Bornholm.

Men fra maj og frem til august 2021 var den tur ikke ufarlig for dem, der kom kørende på den svenske E65-vej med en dansk nummerplade.

Og noget tyder på, at historien gentager sig i år.

Det svenske politi har nemlig den seneste måned modtaget en lang række anmeldelser, og både mandag og tirsdag i denne uge er ingen undtagelse.

Det skriver det svenske lokalmedie Ystads Allehanda.

Noget tyder dog på, at gerningsmændene er begyndt at benytte en anden metode, eller også er der tale om såkaldte 'copycats', som kopierer den alvorlige forbrydelse.

Hidtil har det nemlig været knytnævestore sten og møtrikker, der på uransagelig vis er blevet skudt af sted fra rabatten.

Men mandag morgen ved 7.30-tiden kom en kvinde kørende tæt på restauranten Fars Hatt omkring 20 kilometer fra Ystad, da hun lagde mærke til, at bilen foran hende sænkede farten.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Og så kunne hun pludselig se, hvordan der fra bilen blev kastet en sten skråt bagud.

Stenen ramte plet på kvindens bil, men heldigvis kom hun ikke selv til skade.

Har du den seneste tid taget turen til eller fra Ystad og oplevet noget mistænktsomt? Så vil B.T. gerne høre fra dig på sebj@bt.dk.

B.T. har det seneste år beskrevet en lang række vidneberetninger fra danskere, som er blevet ramt af sten på E65, men ingen af dem har oplevet, at stenen var kommet fra en anden bil.

Tirsdag var den dog gal igen.

Her modtog svensk politi endnu en anmeldelse fra en bilist, som ud af det blå oplevede at få smadret sin forrude af en flyvende sten.

Og denne gang var en anden bil også impliceret.

»Chaufføren, der kørte i en svensk indregistreret bil, mener selv, at der kan være tale om et stenangreb. Bilisten var tæt på en anden bil, da forruden bliver ramt af en sten,« siger Patric Nihlén fra det lokale politi til Ystads Allehanda.

Det fremgår ikke af politiets udtalelser, hvorvidt den anden bil var modkørende eller kørte foran den ramte bil.

Begge tilfælde er meldt til politiet, der dog ikke har pågrebet nogen gerningsmand.

Andre læser også