Ti personer er blevet reddet på den indonesiske ø Java, hvor de har været fanget, efter at vulkanen Semeru gik i udbrud.

Det oplyser en talsperson fra landets enhed for katastrofehåndtering.

Semeru, som er det højeste bjerg på Java, gik i udbrud tidligt lørdag eftermiddag dansk tid.

Videoer, som blev delt af katastrofehåndteringspersonale på stedet, viste nærtboende indonesere, der flygtede fra stedet til fods.

Umiddelbart efter hændelsen oplyste en embedsmand fra lokalstyret i distriktet Lumajang, at en person havde mistet livet, og at flere end 40 personer havde fået brandskader som følge af udbruddet.

Natten til søndag dansk tid oplyste beredskabet på stedet, at antallet af døde var steget til »mindst to«. Bare en lille time senere oplyste lokale myndigheder, at det officielle dødstal var 13.

Det fremgår ikke tydeligt af opdateringen fra beredskabet, hvor de reddede har siddet fast.

Men tidligere har der været beretninger fra stedet om, at der var tale om personer, der var blevet fanget i bygninger som følge af de store mængder aske, der har lagt sig over flere byer i området.

En embedsmand fra Lumajang har tidligere oplyst, at en række minearbejdere har siddet fast i sandminer, efter at vulkanen gik i udbrud.

Semeru er godt 3.600 meter høj, og det er bare én blandt Indonesiens knap 130 aktive vulkaner. Den er tidligere gået i udbrud, i januar i år, men dengang var der ingen rapporterede dødsfald som følge af udbruddet.

De indonesiske øer ligger midt i 'Ildringen', som er en zone i Stillehavet med utrolig høj seismisk aktivitet. Flere tektoniske plader i Jordens skorpe mødes her, og derfor ser man ofte vulkaner og jordskælv i regionen.

/ritzau/Reuters

Andre læser også