132 millioner kroner på auktion.

Diamanten 'The Rock' er onsdag solgt for 18,6 millioner schweiziske franc ved en auktion i Genève. Det fremgår af auktionen på auktionshuset Christie's hjemmeside. Det svarer til 132 millioner kroner.

Dermed står det klart, at den ikke slår rekorden for højeste hammerslag for en ædelsten.

Diamanten var vurderet til mellem 19 og 30 millioner schweiziske franc.

'The Rock' er vurderet til at være en 228,31 karats ædelsten, der er pæreformet og som er på størrelse med en golfbold.

Og ifølge Max Fawcett, som er leder i auktionshuset Christies smykkeafdeling, er det altså ikke hver dag, at man ser sådan en type diamant.

»Denne har en perfekt symmetrisk pæreform og er en af ​​de sjældneste ædelsten, der nogensinde er blevet solgt på auktion,« udtalte han til nyhedsbureauet Reuters inden dagens auktion.

Den høje vurderingspris, der blev vurderet til at være omkring 30 millioner dollar – svarende til 211.841.000 danske kroner – afspejler desuden, at diamantpriserne er steget i takt med de mange sanktioner som er indført mod Rusland, der er storproducent af diamanter.

B.T. har da også tidligere skrevet om den danske diamantinvestor Katerina Pitzner, som har valgt at bandlyse russiske diamanter, som er udvundet eller slebet af russiske hænder efter Ruslands invasion af Ukraine.

De fem største diamantproducerende lande tæller i dag Rusland, Australien, Canada, Congo og Botswana.