En næsten tre uger lang menneskejagt har nået sin afslutning, efter tre personer blev fundet dræbt i løbet af juli.

Canadisk politi mener at have fundet ligene af de to drabsmistænkte teenagere Kam McLeod og Bryer Schmegelsky.

'Eftersøgningen er ovre. Klokken 10 blev to mandlige lig fundet af Manitobas beredne politi ved Nelsonflodens bred cirka otte kilometer fra det afbrændte køretøj. Vi mener, at der er tale om de to mistænkte,' skriver politiet på Twitter, der ikke kommer ind på dødsårsagen.

De to teenagere er mistænkt for at have dræbt en professor samt et ungt kærestepar. Ofrene blev fundet døde på en sparsomt trafikeret motorvej i den nordlige del af British Columbia for cirka tre uger siden.

Det unge kærestepar var 24-årige Chynna Deese fra Charlotte i North Carolina, USA, og den 23-årige Lucas Fowler fra Sydney i Australien.

De var ifølge flere medier i færd med en to uger lang road trip gennem Canada, da de blev skuddræbt. Deres lig blev fundet 15. juli.

Navnet på det sidste offer er 64-årige Leonard Dyck. Han blev fundet fire dage senere to kilometer fra en udbrændt pickuptruck. Den mener man, at de to eftersøgte har kørt i.

Det er selvsamme køretøj, som politiet henviser til i deres tweet onsdag aften. Herefter blev McLeod og Schmegelsky efterlyst af politiet som mistænkte i drabssagerne.

Her ses Lucas Fowler og Chynna Deese, der blev skuddræbt.
Her ses Lucas Fowler og Chynna Deese, der blev skuddræbt. Foto: FAMILY HANDOUT
Vis mere

Vidner har tidligere påstået at have set de to mistænkte drabsmænd i slutningen af juli. Her var de i gang med at lede efter mad i en skraldespand.

4. august fandt politiet en robåd på Nelsonflodens bred. Politiet i Manitoba sendte et dykkerhold ud for at lede efter de to mænd. Tre dage senere fandt man en række ejendele, der knyttede sig til de mistænkte gerningsmænd.

Man mener, at de har forsøgt at overleve i skovområdet ved byen Gillam. Det har overlevelsesekspert Dave Arama fortalt var et ganske svært område at overleve i.

Og det er ikke så meget bjørne eller ulve, de to teenagere skal være bange for, fortæller overlevelseseksperten. Det er insekterne.

Arkiv: Her ses Kam McLeod og Bryer Schmegelsky, der er mistænkt for drabet på tre personer i Canada.
Arkiv: Her ses Kam McLeod og Bryer Schmegelsky, der er mistænkt for drabet på tre personer i Canada. Foto: -
Vis mere

»De æder dig levende, og de stopper ikke med at bide, før du lukker øjnene, og du ikke kan se mere,« siger han og fortsætter:

»Du kan få så mange bid, at du udvikler anafylaksi (allergi), og at det udløser en livstruende reaktion.«

Men der var også andre 'fælder' i området. Heriblandt drikkevandet, der ikke alle steder er rent.

»Lad mig være ærlig. Jeg har 40 års erfaring, og hvis du smed mig derud uden kniv, stål eller flint til at starte et bål, så ville jeg hellere dø. Det her er ikke en Crocodile Dundee-film. Det er virkeligt,« sagde Dave Arama.

Gik under politiets radar

Politiet har ellers haft mulighed for at pågribe de to drabsmistænkte i live. De canadiske myndigheder har nemlig indrømmet, at har stoppet de to formodede gerningsmænd ved et kontrolpunkt i Manitoba.

Da kontrolpunktet var sat op for at kontrollere alkohol, der er ulovligt i området, og da teenagerne ikke var i besiddelse af dette, blev de dog ikke tjekket yderligere.

Man kan endnu ikke sætte et punktum i sagen, før deres lig definitivt er identificeret.

Derudover mangler man også et reelt motiv for de tre drab, som de McLeod og Schmegelsky er mistænkt for.