Politiet i Sverige har besluttet at forbyde koranafbrændinger. Det fremgår af et internt dokument, som Dagens Nyheter har læst.

Forbuddet gælder kun Koranen og ikke andre hellige skrifter.

Politiet begrunder forbuddet med den sikkerhedsrisiko, som er forbundet med koranafbrændinger.

Rasmus Paludan, som blandt andet har været i Sverige for at lave koranafbrændinger, forklarer til B.T., at han nu vil rette sit fokus mod Danmark igen.

Kommer du til at brænde koraner af i Sverige?

»I øjeblikket er jeg meget eksponeret i mange lande i øjeblikket, fordi så mange muslimer ønsker at dræbe mig. Derfor har jeg ingen planer om at komme til Sverige lige foreløbig. Men det er ikke på grund af det. Det var hele tiden planen, at jeg skulle blive i Danmark,« siger stifteren af Stram Kurs til B.T.

Diktatet blev udarbejdet i politiets interne retsafdeling, efter at en kulturforening søgte om tilladelse til afbrænding af en koran i Stockholm i begyndelsen af februar.

Ansøgningen kom, efter at den dansk-svenske aktivist Rasmus Paludan i januar havde brændt Koranen af foran Tyrkiets ambassade i Stockholm.

Ifølge Dagens Nyheter fremgik det af en intern mail i politiet 7. februar, at demonstrationen var »Okay ifølge ansøgningen«. Ansøgningen blev behandlet af politiet i Stockholm.