Cylinderen er 30 centimeter lang og 13 centimeter bred. Den er stærkt radioaktiv – og den er forsvundet.

»Vi bruger udstyr til at spore stråling, og i ufremkommelige områder har vi sendt droner og robotter,« siger Pennapa Kanchana fra de thailandske myndigheder.

For i Thailand er der slået storalarm, efter at cylinderen med det farlige stof Caesium-137 i forbindelse med et rutinetjek i fredags blev meldt savnet, ifølge CNN.

Eksperter advarer om, at det kan få store konsekvenser for mennesker, hvis man uforvarende kommer i kontakt med det radioaktive indhold. Det kan give udslag i forbrændt hud, strålingssyge og endda potentielt dødelig risiko for udvikling af kræft.

På et kulkraftværk i Prachin Buri-provinsen øst for hovedstaden Bangkok har cylinderen været brugt til at måle koncentrationer af aske.

Nu ved ingen, hvor den befinder sig.

»Det er uklart, om genstanden er blevet stjålet af skrotsamlere, eller om den simpelthen bare er blevet forlagt,« siger politichefen i området, Mongkol Thopao:

»Vi har også sendt hold ud til lossepladser i området … stadig uden at finde noget.«

Det lyder videre, at politiet har mistanke om, at den radioaktive cylinder kan være forsvundet helt tilbage i februar, men indtil videre har den storstilede eftersøgning altså ikke bragt noget med sig.

Det har vakt yderligere bekymring, at den er forsvundet i et område ikke langt fra tætbefolkede Bangkok.

Omkring en halv million indbyggere bor der i selve Prachin Buri-provinsen, der også huser flere nationalparker som eksempelvis Khao Yai, der er populære blandt både lokale og turister.

Pudsigt nok var det ligeledes en – meget mindre – cylinder med Caesium-137, der tidligere i år på samme vis forsvandt i Australien. Den blev dog fundet efter flere dages massiv eftersøgning.