Den populære Disney-film Frozen, på dansk Frost, har længe efterladt publikum med et indtryk af, at hovedrollen er lesbisk. I et nyt interview udviser instruktøren bag filmen en åbenhed overfor dette indtryk.

Det skriver det amerikanske nyhedsmedie HuffPost.

Disney-filmen Frozen blev et kæmpe hit verden over, da den udkom i 2013. Filmen fik både børn og voksne til at synge titelmelodien ‘Let it go’, eller på dansk ‘Lad det ske’.

En sang, som folk har gættet på, indeholder lesbiske tematikker, med strofer som på dansk lyder:

‘Luk ingen ind, lad ingen se. Hold facaden, det’ du forpligtet til. Luk af hver dag, læg låget på. Nu skal de få. Lad det ske, lad dem se. Jeg viser mig, som jeg er. Lad det ske, lad dem se. Jeg vil aldrig gemme mig mer’.’

Filmen handler om en dronning, der har nogle iskræfter, som hun vælger at holde skjult for verden i frygt for at blive set som anderledes. Hun finder dog ud af, at folket tager godt imod hendes hemmelighed, efter hendes søster hjælper hende ud af eksil.

Det har fået mange til at se et underliggende LGBT-tema i sangen og gætte på, at hovedpersonen Elsa er lesbisk. Der bliver nemlig draget paralleller til det at skjule sandheden omkring sin seksualitet.

Folk har ligefrem udsendt ønsker om, at Elsa skulle have en pigekæreste i den næste film.


Til november 2019 kommer fortsættelsen til den første film, og instruktøren Jennifer Lee afviser ikke, at Elsa skal have en kæreste af samme køn i et nyt interview med HuffPost.

»Jeg elsker alt det, folk siger og tænker om filmen - At den skaber en dialog omkring, at Elsa er denne her vidunderlige karakter, der taler til så mange mennesker,« fortæller Jennifer Lee og fortsætter:

»Hvilken retning, vi tager det i, har vi tonsvis af samtaler omkring, og vi er virkelig opmærksomme på disse ting.«

Indtil videre er det ikke meget andet end premieredatoen, der er blevet offentliggjort i forhold til fortsættelsen. Hovedkaraktererne forventes dog at vende tilbage i toeren. Men plottet og Elsas romantiske liv, ligger stadig i det uvisse.

Men da instruktøren bliver spurgt ind til Elsas seksualitet, udviser hun en åbenhed over for publikums ønske og siger samtidig:

»Elsa fortæller mig hver dag, hvor hun skal gå, og det vil hun fortsætte med at fortælle os. Jeg skriver altid ud fra karakteren, og hvor Elsa er, og hvad Elsa laver i sit liv, fortæller hun mig hver dag. Vi vil se, hvor det tager os hen.«