Sidste søndag fik Ari Nagel sit barn nummer 96, og inden året er omme, forventer han at runde de 100.

Han har nemlig to sæt tvillinger på vej, og går alt som planlagt, har han dermed fået 30 børn alene i 2021.

Matematikprofessoren fra New York er privat sæddonor, og han er efterspurgt blandt enlige mødre, homoseksuelle og heteroseksuelle par, der drømmer om familieforøgelse med en donor, der ikke er anonym.

På verdensplan er Ari Nagel far til børn i syv lande, inklusive USA, hvor han har børn i mere end 20 stater.

Ari med en af sine mange sønner. Den 46-årige sæddonor har alene i år fået knap 30 børn. PRIVATFOTO
Ari med en af sine mange sønner. Den 46-årige sæddonor har alene i år fået knap 30 børn. PRIVATFOTO
Vis mere

»Jeg er nødt til at have alle ungerne sat op i et regneark for at holde styr på dem,« siger han med et smil til B.T.

Den 46-årige sæddonor, som de amerikanske medier har døbt Sperminator, tager ikke penge for sine ydelser, men får kun dækket eventuelle rejseomkostninger.

»Jeg er langtfra velhavende, men jeg får flere kram og kys end de fleste, og det er meget mere værd,« lyder det fra Ari Nagel, der til daglig underviser i matematik og computervidenskab på et universitet i Brooklyn.

Nogle af børnene ser han tit, mens der er andre, han aldrig har mødt. Det afhænger både af geografi, og hvorvidt den anden forældrepart ønsker, at Ari skal indgå i barnets liv.

Ari har børn i syv lande og 30 amerikanske stater. Her ses han med datteren Cali på tre år. PRIVATFOTO.
Ari har børn i syv lande og 30 amerikanske stater. Her ses han med datteren Cali på tre år. PRIVATFOTO.
Vis mere

»35 af mine børn bor i New York og 12 i New Jersey, og flere af dem ser jeg regelmæssigt, fordi det nemt kan lade sig gøre. Andre følger jeg på de sociale medier,« siger Ari Nagel, som også glæder sig over at have været med til at skabe familier, han ikke har et forhold til.

»Hvis jeg ser en video fra et heteroseksuelt par, hvor faren læser godnathistorie, eller et billede af et lykkeligt barn i Disneyland, varmer det stadig,« siger han.

Ari Nagel fik sit første barn for 18 år siden med en kvinde, han havde et kortvarigt forhold til. Han elskede rollen som far, og da et lesbisk par bad om hans hjælp til at blive mødre, sagde han ja uden de store betænkeligheder. I takt med at rygtet om Aris velvillighed spredte sig, tog sæddonationerne fart.

»I begyndelsen var min motivation, at jeg gerne selv ville have en større familieflok. Men allerede efter de første par børn handlede det mere om at hjælpe de her kvinder, der af den ene eller anden grund ikke kan få børn selv,« forklarer han.

De seneste år er efterspørgslen på hans sæd steget voldsomt. Da han optrådte i et tv-talkshow, fik han eksempelvis mere end 100 henvendelser fra personer, der bad om hans hjælp.

»I øjeblikket hjælper jeg i snit en kvinde om ugen, siger Ari Nagel og remser en lang liste op over den seneste tids mange rejser i både USA og Europa.
Rejser,« der som regel er nøje planlagt i forhold til de respektive kvinders ægløsning.

Da han i sin tid begyndte at donere sæd, skete det, at han havde samleje med kvinden, der ønskede at blive gravid. Nu nøjes han med at aflevere sin sæd i en kop, hvorefter kvinderne inseminerer sig selv. Kun hvis kvinden skal have yderligere hjælp, eller sæden skal opbevares indtil tidspunktet for hendes ægløsning, bliver en fertilitetsklinik involveret.

Der er ingen kontrakt mellem ham og den anden forældrepart, men et samtykke om, at han ikke har noget økonomisk ansvar. Enkelte gange er han dog alligevel blevet sagsøgt for børnepenge.

Her ses Ari Nagel med en af de kvinder, han har hjulpet med at få barn. PRIVATFOTO
Her ses Ari Nagel med en af de kvinder, han har hjulpet med at få barn. PRIVATFOTO
Vis mere


»I mine øjne er det ikke bemærkelsesværdigt, at fem kvinder har lagt sag an. Det bemærkelsesværdige er, at mere end 90 kvinder ikke har gjort det,« siger Ari Nagel.

»Jeg tror faktisk, at mange vælger mig som donor, fordi de ved, at jeg allerede har så mange børn og ikke pludselig vil kræve fuld forældremyndighed.«

Men er det fair over for børnene, at de har så mange søskende spredt ud over kloden?

»Jeg ser mine egne seks søskende som en gave, og mange af de kvinder, der beder om min hjælp, er i fyrrerne og når kun at få ét barn. Derfor sætter de også stor pris på, at deres barn har brødre og søstre i andre familier. Omkring 60 af familierne har ligefrem en Facebook-gruppe, og nogle mødes til fødselsdage og den slags,« fortæller Ari Nagel, som mener, det er til fordel for børnene, at han ikke er anonym.

»Selvom jeg ikke er deres far på fuld tid, ved de, hvem jeg er og kan mødes med mig. Og når jeg ikke er her mere, har de en masse søskende.«

På grund af sin alder regner Ari Nagel kun med at donere sæd et par år endnu. Han håber ikke, de mange børn er en hindring for, at han en dag finder den store kærlighed.

»Min mor mener, det er umuligt, fordi jeg har alle de unger. Men jeg tror på det. Finder jeg en ny kæreste, skal hun bare kunne lide børn.«

Andre læser også