Normalt kan man høre, hvilken station der er den næste, eller om der er eventuelle ændringer i rejseplanen.

Men det var noget helt andet – og for de fleste særdeles ubehageligt – der lød over toghøjttalerne søndag i Østrig.

Her kunne passagererne nemlig pludselig høre en menneskemængde råbe 'Heil Hitler' og 'Sieg Heil,' ligesom 30 sekunder af en Hitler-tale blev afspillet over togets højttalersystem.

Og det er ikke første gang, det sker i intercitytoget mellem Bregenz og Wien.

Det siger togoperatøren til BBC og fortæller, at det sket op til flere gange de seneste dage.

En passager, der var ombord, fortæller til BBC, at alle i toget var »fuldstændig chokerede.«

Parlamentsmedlem af Det Grønne Parti, David Stoegmueller, var ombord, da talen af den nazistiske tyske leder blev spillet over højttalerne kort før toget ankom til Wien.

Han fortæller, at togpersonalet ikke var i stand til at stoppe optagelsen og ikke var i stand til at komme med deres egne meddelelser.

»Et besætningsmedlem var virkelig ked af det,« siger han.

Efterfølgende, fortæller David Stoegmueller, at han modtog en e-mail fra en mand, der også var ombord på toget.

Han skrev til parlamentsmedlemmet, at han havde siddet i toget med en ældre dame, som var koncentrationslejr-overlever. Og »hun græd,« skrev manden.

Ifølge David Stoegmueller havde en anden passager bemærket, at når andre lande havde tekniske problemer, handlede det om, at klimaanlægget var gået i stykker – men »i Østrig er det tekniske problem Hitler.«

De Østrigske Føderale Jernbaner (ÖBB) har sendt en mail til BBC, hvor det lyder, at man tager klart afstand fra indholdet af det, der er blevet spillet over højttalerne.

»Vi kan i øjeblikket antage, at meddelelserne blev foretaget af personer direkte på toget via samtaleanlæg. Vi har anmeldt sagen til politiet,« lyder det fra ÖBB.