Langt oppe i Sibirien har amerikanske overvågningsfly og satellitter opdaget noget.

Aktiviteten er steget omkring en russisk base i den kolde ødemark.

Og hvad end de laver, minder ifølge New York Times om missiltest, Rusland har gennemført før.

Det skriver avisen i en større gennemgang, blandt andet på baggrund af satellitbilleder og lufttrafikdata.

Men det er ikke hvilket som helst missil, Rusland forbereder en test af.

Holder avisens undersøgelse, så tyder det på, at Rusland tester deres Burevestnik- eller SSC-X-9 Skyfall-missil, som ifølge Putin er atomdrevet og kan udstyres med et atomsprænghoved.

Missilet er designet til at kunne flyve op mod 22.000 kilometer og dermed kunne ramme det meste af jorden.

Amerikanske overvågningsfly har ifølge New York Times fløjet over området flere gange over de seneste to uger og har sågar udsendt en advarsel til piloter om ikke at flyve i nærheden.

Det er langt fra første gang, at Rusland forsøger at teste det pågældende missil. Avisen har kendskab til 13 test, der er foretaget mellem 2017 og 2019.

Men de er alle mislykkedes på den ene eller anden måde. 

Nogle er faldet i havet, andre er eksploderet i hovedet på redningsfolk.

Ifølge en rapport fra organisationen Nucleare Threat Initiative er missilet et second strike-våben, der er lavet til at kunne blive affyret mod en fjende og ødelægge store bydele, efter Rusland selv er blevet angrebet.

I slutningen af august udsendte de russiske myndigheder en advarsel om, at piloter skulle undgå et område af Barentshavet. Advarslen er siden blevet forlænget flere gange og minder om en advarsel, de udsendte i forbindelse med en tidligere test i 2019.

New York Times skriver til sidst, at hemmelighedskræmmeriet forbundet med missilet og test af det betyder, at det er usikkert, om testen har fundet sted, om den er på vej om lidt – eller om der både er foretaget en og flere på vej.