Lyt til artiklen

Der har tirsdag fundet en kollision mellem et russisk jagerfly og en amerikansk drone sted over Sortehavet.

Det oplyser amerikanske militære kilder til AFP.

Der skal være tale om et russisk SU-27-jagerfly, som ramte propellen på en amerikansk MQ-9-drone, lyder det fra en række medier med henvisning til det amerikanske forsvarsministerium.

Kollisionen fandt sted over internationalt farvand, lyder det videre.

Den skulle være fundet sted, mens dronen var på det, amerikanske myndigheder kalder for en 'rutineopgave' over Sortehavet.

Her mødte to russiske jagerfly dronen, inden kollisionen.

I en udtalelse fra det amerikanske forsvars enhed i Europa lyder det, at det russiske jagerfly chikanerede den amerikanske drone, inden kollisionen.

»Adskillige gange inden kollisionen smed SU-27-jagerflyet brændstof på MQ-9-dronen og fløj foran den på en skødesløs og uprofessionel manér,« lyder det i udtalelsen, som Politico blandt andre bringer.

Og det skal åbenbart være en del af et mønster, lyder det videre.

»Kollisionen følger et mønster af farlige aktioner begået af russiske piloter, mens de interagerer med amerikanske eller allieredes fly over internationalt farvand, inklusiv Sortehavet,« lyder det.

Og så kommer der en dyster forudsigelse, hvis det skulle forsætte med russiske provokationer.

»Disse aggressive handlinger af russiske piloter er farlige og kan føre til fejlvurderinger og eskaleringen, som man ikke ønsker,« skrives det.

Den amerikanske drone gik efter kollisionen tabt. Det vides ikke, om der har været større skader på det russiske jagerfly.

B.T. følger sagen.