En australsk rigmand flygtede fra myndighederne og forsøgte at forlade landet, da hans kriminelle ugerninger blev afsløret under et betongulv i Sydney.

En længere efterforskning af en formodet ring af narkotikakriminalitet førte til, at New South Wales Police Force onsdag 2. juni fandt syv millioner dollar.

Gemt under et betongulv i et en bygning i det sydøstlige Sydney, skriver de australske medier The Sydney Morning Herald og news.com.au.

Der var bare et problem.

Gerningsmanden, der ifølge medierne er rigmanden Hugo Jacobs, var som sunket i jorden.

Og samtidig lagde han skjulte planer for sin flugt, der dog blev opdaget af politiet. Men kun akkurat i tide.

Først ved en terminal i Sydney's International Airport blev Hugo Jacobs anholdt torsdag – få øjeblikke før, han steg ombord på et fly til Dubai.

Hugo Jacobs blev efterfølgende ført til den nærmeste politistation og er nu anklaget for at håndtere udbyttet af økonomisk kriminalitet og for at have ledet en kriminel gruppe, der handlede med forbudte stoffer.

Fredag sad han over for en dommer, der nægtede ham kaution. 16. juni skal han igen i retten, hvor spørgsmålet om kaution formentlig bliver rejst igen.

Hugo Jacobs har tidligere været i myndighedernes søgelys. I 2008 blev han anklaget og sigtet for at have dræbt en anden person. Angiveligt på grund af en strid om penge fra ulovlige stoffer.

Jacobs blev frifundet i 2011.

Hans nuværende sigtelse kommer, efter myndighederne i juni sidste år nedsatte en særlig gruppe, der skulle undersøge trafikken med forbudte stoffer.

Gruppens undersøgelse fortsætter trods anholdelsen af Jacobs.